Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ) για ΔΟΛ: Τους ενοχλεί ότι τελείωσαν τα δάνεια με «αέρα»

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ) για ΔΟΛ: Τους ενοχλεί ότι τελείωσαν τα δάνεια με «αέρα»
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κ. Μουλόπουλος δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος
«Εμείς δηλώνουμε προς όλες τις πλευρές ότι νέα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Περιμένουμε την ίδια αποφασιστική δήλωση να κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε στο Star η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου επισημαίνοντας ότι «η απαίτηση για νέα μέτρα βασίζεται μόνο στις εμμονικές ιδεοληψίες του ΔΝΤ».

Η υπόθεση του ΔΟΛ

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τον ΔΟΛ, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε, ότι «κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για λουκέτα σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και τώρα αρνούνται τη δημόσια συζήτηση για να αποτραπούν αυτά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι».
«Τους ενοχλεί ότι τέλειωσαν τα δάνεια με ''αέρα''», τόνισε.
Στο ερώτημα, ως τι πάει στον ΔΟΛ ο Βασίλης Μουλόπουλος, απάντησε ότι ήταν «προσωπική επιλογή του κ. Μουλόπουλου».
«Ο κ. Μουλόπουλος είναι δημοσιογράφος και ήταν στέλεχος του ΔΟΛ επί χρόνια.
Δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος.
Και θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι προφανώς και πρέπει να βρεθεί επενδυτής.

Περί Thomsen

Ειδικότερα, αναφορικά με τη δήλωση του Poul Thomsen και το ζήτημα της β' αξιολόγησης, η Ράνια Σβίγκου σχολίασε, πως «το σίγουρο είναι ότι ο κ. Thomsen ή καλύτερα το ΔΝΤ δεν φημίζεται για τις επιτυχείς προβλέψεις του».
Επεσήμανε τις λανθασμένες ευνοϊκές προβλέψεις του τα προηγούμενα χρόνια, όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα και ότι «πέφτει συνεχώς έξω και από τότε που συμμετέχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος».
Είναι γνωστές επίσης, σχολίασε, «και οι διαφωνίες του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, διαφωνίες που δεν είναι μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς, αλλά διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών».
«Εμείς έχουμε δηλώσει, σε ό, τι μας αφορά, ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε νέα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια απαίτηση η οποία είναι και αντικοινωνική και παράλογη και βασίζεται μόνο στις εμμονικές ιδεοληψίες του ΔΝΤ».
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με αποφασιστικότητα και πως σε αυτή την προσπάθεια «έχουμε στο πλευρό μας ένα μεγάλο τμήμα των Ευρωπαίων ηγετών, ώστε το ΔΝΤ να αντιληφθεί ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δεν μπορεί να συμβαδίζει με νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες».
Επισήμανε ότι τα προσκόμματα που βάζει το ΔΝΤ στην ολοκλήρωση και αυτής της αξιολόγησης δεν είναι καινούρια, όπως γνωστή είναι «και η διγλωσσία του ΔΝΤ, που ενώ δημόσια αναφέρεται στα μέτρα για το χρέος κι ότι το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο, για να μπορέσει να προσελκύσουμε και επενδυτές και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε νέες βάσεις ανάπτυξης και ανάταξης, στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι να πιέζει για νέα δυσβάσταχτα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης