Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Θεοδωράκη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ – Στο επίκεντρο τα προβλήματα των μηχανικών

Συνάντηση Θεοδωράκη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ – Στο επίκεντρο τα προβλήματα των μηχανικών
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Στασινό
Με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, την Παρασκευή 13/1.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πλάτων Τήνιος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Στασινός παρουσίασε μια σειρά από προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από την Κυβέρνηση, στο οποίο οι εισφορές ανέρχονται στο 38%. Αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα ότι πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών δεν έχουν αυτήν τη στιγμή ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα.
Αυτό συμβαίνει όπως είπε, γιατί ο ΕΦΚΑ δεν ενέκρινε ακόμα την παράταση για την πληρωμή των εισφορών του Β’ Εξαμήνου του 2016, κάτι που είχε συμφωνήσει το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ.
Ένα δεύτερο ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αφορούσε τον νέο φορέα ΤΜΕΔΕ, διάδοχο του ΤΣΜΕΔΕ ο οποίος έχει προικοδοτηθεί μόλις με το 1/3 της προβλεπόμενης περιουσίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν 32.000 μηχανικοί να πάρουν εγγυητικές επιστολές.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Ποταμιού στους μηχανικούς και σε όσους προσπαθούν σε ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον, να παράγουν στη χώρα και σημείωσε ότι μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού θα φέρουν τα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς στη Βουλή, προκειμένου να δοθούν βιώσιμες λύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης