Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα – Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών

Βούτσης: Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα – Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών
Ούτε πλειοψηφικές ούτε κυρίαρχες οι ιδέες στην Ευρώπη για πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα είπε ο κ.Βούτσης
Την αισιοδοξία του ότι η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανέναν σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ.Βούτσης είπε ότι είναι αισιόδοξος, ότι η αυτή θα κλείσει άμεσα ενώ υποστήριξε πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στην άνοιξη».
Ερωτηθείς για το εάν συμμερίζεται τις απόψεις εκείνων που λένε ότι υπάρχει μία επιχείρηση του W. Schaeuble για πτώση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ.Βούτσης είπε ότι «μπορεί να υπάρχουν τέτοιες ιδέες και σκέψεις του Schaeuble ή όποιων άλλων, αλλά ούτε είναι πλειοψηφικές, ούτε κυρίαρχες ούτε, νομίζω, θα παίξουν τον ρόλο τους στην τελική διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα», ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εκλογών.
Όσον αφορά το Κυπριακό είπε ότι «βρισκόμαστε σε καλό σημείο».
«Θα σας καταθέσω ευθέως την αισιοδοξία μου ως προς το ότι ξεκίνησε μία διαδικασία που θα έχει κάποτε ένα τέλος.
Θα είναι μία διαδικασία ανοικτού τέλους, όπως την προσδιορίζουν κορυφαίοι ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν τον δικό τους ρόλο, σε σχέση με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού.
Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ακόμα και αν δεν τελειώσει - που είναι πιθανό - με αποτέλεσμα συγκεκριμένο εφ’ όλης της ύλης, η πολυμερής, θα μείνει ανοικτή η διαδικασία.
Όσα έχουν κατατεθεί θα ισχύουν σαν απόψεις για παραπέρα συμβιβασμούς.
Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης