Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση το 2017, μεγάλη ανησυχία για Γεωργίου - Coeure: Δεν χρειάζονται AQRs στις τράπεζες

Dijsselbloem: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση το 2017, μεγάλη ανησυχία για Γεωργίου - Coeure: Δεν χρειάζονται AQRs στις τράπεζες
Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και η δίωξη Γεωργίου στο επίκεντρο του Eurogroup
(upd)  Συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για τη δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου απηύθυνε το Eurogroup, το οποίο εξέτασε επίσης την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες, με την ΕΚΤ να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την επάρκεια των κεφαλαίων, κόντρα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν νέα αξιολόγηση στις ελληνικές τράπεζες.
Αγκάθι εν όψει της τρίτης αξιολόγησης παραμένει και το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Ειδικότερα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η γ΄ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα πριν τα τέλη του 2017, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τη δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑ, Ανδρέα Γεωργίου.
«Η δικαστική και στατιστική ανεξαρτησία είναι βασικά τοιχεία μιας σύγχρονης δημοκρατίας και πρέπει να διασφαλίζονται από όλους» τόνισε.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το Eurogroup δεν ζητά πολιτική παρέμβαση για το θέμα.
Σύμφωνα με τον Dijsselbloem δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την Eldorado Gold, ενώ όσον αφορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα αξιολόγηση στις ελληνικές τράπεζες, παρέπεμψε στους θεσμούς
.
Από την πλευρά του ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Benoit Coure τόνισε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι έχει καταγραφεί σημαντική βελτίωση στο τραπεζικό σύστημα και ότι δεν χρειάζονται νέα AQRs, και ο μοναδικός αρμόδιο επί του θέματος είναι ο SSM, απαντώντας έτσι και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Σε κάθε περίπτωση η ΕΚΤ και ο SSM βρίσκονται σε επαφή με το ΔΝΤ, προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της ανησυχίας του Ταμείου για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αναφέροντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά.
Ο Dijsselbloem ανέφερε ότι το Eurogroup ασχολήθηκε και με την γ’ αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι οι τεχνικές ομάδες των θεσμών είναι στην Ελλάδα, ότι εξετάζουν τα στοιχεία και προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση.
Όπως είπε, στόχος είναι η γ’ αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2017.
Ο Dijsselbloem είπε ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία και η κατάσταση στην Ευρωζώνη, όπου η οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι για το πώς θα γίνει λιγότερο ευάλωτη και περισσότερο ανθεκτική, όπως και να ολοκληρωθεί η τραπεζική και νομισματική ένωση.

Coeure: Οι τράπεζες καταβάλουν προσπάθεια για τη μείωση των NPLs

«Συζητήσαμε σήμερα για την επάρκεια ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Benoit Coeure.
Όπως τόνισε, οι ελληνικές τράπεζες καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση των NPLs.
Η χρήση του μηχανισμού ELA από τις ελληνικές τράπεζες μειώνεται σημαντικά και οι καταθέσεις επιστρέφουν σταδιακά.
«Διαπιστώθηκε όμως ότι η αποκλιμάκωση των ελληνικών spreads έχει ανακοπεί», πρόσθεσε ο Coeure.
«Βρισκόμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με το ΔΝΤ, ώστε να εντοπίσουμε από που πηγάζουν οι ανησυχίες τους για τις ελληνικές τράπεζες», τόνισε.
Σημείωσε επίσης ότι εκφράστηκαν ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στο ζήτημα της εκδίκασης της υπόθεσης Γεωργίου.
Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία του να καταστούν πλήρως λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Τσακαλώτος: Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν ζητάνε AQRs για τις τράπεζες

Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν ζητάνει AGRs για τις τράπεζες, δήλωσε σήμερα (15/9/2017) ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.
Αναφερόμενος στο θέμα των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είναι πεπεισμένος ότι ο αριθμός των NPLs μειώνεται.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ελλάδα.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε στόχος παραμένει η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε στη συνεδρίαση συνοδευόμενος από το διευθυντή του γραφείου του, Σπύρο Παπακωνσταντίνου, ενώ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχε σύντομη συνεργασία με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για την Ελλάδα.

Regling: Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα για την Ελλάδα - Οι προοπτικές είναι θετικές

Την θέση ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα για την Ελλάδα διατύπωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η γ' αξιολόγηση.
«Μπορούν να γίνουν εκταμιεύσεις πριν το τέλος του Οκτωβρίου εάν δοθεί το πράσινο φως» υπογράμμισε ο Regling, τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης βελτίωσε το κλίμα στις αγορές.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής του ESM, οι τρεις μεγάλοι οίκοι έχουν πλέον θετικό outlook για την Ελλάδα.

Moscovici: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές

Στην επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici, στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα επεσήμανε «πρέπει να εστιάσουμε στην ποιότητα των δημοσιονομικών, όχι μονο στην επίτευξη των στόχων».
Αναφερόμενος στα περί δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ο Moscovici δήλωσε ότι «στόχος είνια η δημιουργία ενός κεντρικου νομισματικού μηχανισμού στην ευρωζώνη που να αντιμετωπίζει πιθανές κρίσεις».
Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη η ΕΕ να επενδύσει στη διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες.


Το ανακοινωθέν του Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα θεσμικά όργανα (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενημέρωσαν την Ευρωομάδα για την πορεία του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Παρουσίασαν το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα.
Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να ολοκληρώσει περίπου 95 δράσεις, πολλές από τις οποίες αφορούν την εφαρμογή της νομοθεσίας που εγκρίθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Τα θέματα που θα καλυφθούν στην τρίτη αναθεώρηση περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2018, την αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, θέματα δημόσιας διοίκησης, την εφαρμογή στρατηγικής για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις.



Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Κεντρική θέση στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup σήμερα 15/9/2017 απέκτησε ξαφνικά η Ελλάδα μετά το κραχ των εσόδων του προϋπολογισμού και με τους Ευρωπαίους εταίρους να φέρουν το θέμα της Eldorado Gold μαζί με άλλες διατάξεις που τους ενοχλούν για τα εργασιακά για συζήτηση στην άτυπη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας.
Παράλληλα, στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα βρεθεί για πολλοστή φορά η δίωξη σε βάρος του τέως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, αγαπημένο πρόσωπο των δανειστών.
Ως μία ελκυστική χώρα αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης P. Moscovici, ο οποίος προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του Eurogroup, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι το κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξέφρασε την ευχή για μια μεθοδευμένη προετοιμασία των επόμενων βημάτων του ελληνικού προγράμματος.
Η τελευταία χρονιά του ελληνικού προγράμματος και ιδιαίτερα η τρίτη αξιολόγηση θα βρεθούν στο επίκεντρο του άτυπου Eurogroup.
Όπως είπε ο επίτροπος Οικονομίας, η τρίτη αξιολόγηση έχει να κάνει κυρίως με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και τώρα προετοιμάζονται τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ως τη λήξη του προγράμματος.
Ο Moscovici υπογράμμισε τη σημαντική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, την έξοδο από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και κυρίως το πρώτο "θετικό" βήμα που έκανε η Ελλάδα προς τις αγορές.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, προκειμένου να καταστεί χώρα ελκυστική και κανονική εντός της ευρωζώνης» τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος.
Συνέχισε λέγοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα προσαρμογής και σημείωσε ότι υπάρχει ο οδικός χάρτης για να γίνει αυτό.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι όλοι πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει δώσει την καταρχήν συμφωνία του για το ελληνικό πρόγραμμα και πως τώρα «πρέπει να δουλέψουμε για τα μέτρα για το χρέος».
Επίσης, ο Moscovici παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρά δομικά προβλήματα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο Eurogroup.
Το Eurogroup λαμβάνει πολύ σοβαρές αποφάσεις.
Αυτό πρέπει να γίνεται με δημοκρατικό έλεγχο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Schaeuble: Η Ελλάδα μας έδειξε ότι η Ευρωζώνη έχει προβλήματα

Στην Ελλάδα είδαμε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη μπορεί να είναι προβληματική όταν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι «το γεγονός ότι αυτό συνέβη είναι κάτι που αφορά στο παρελθόν, δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε σήμερα».
«Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Όποιος δεν τηρεί τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωζώνης και της εσωτερικής αγοράς», ξεκαθάρισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Πρέπει να εξετάσουμε ποιος θα είναι ο ρόλος ενός πιθανού υπουργού Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο τίτλος δεν είναι και πολύ σημαντικός, το σημαντικό είναι να δούμε ποιες θα είναι οι ουσιαστικές αρμοδιότητες και πώς θα μπορέσουμε να καταφέρουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι τόσο δυνατή πολιτικά και οικονομικά, όσο θα έπρεπε», ανέφερε ο Wolfang Schaeuble.

Dijsselbloem: Η συζήτηση για την Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει από τα προβλήματα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα (15/9/2017) ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Η συζήτηση σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης θα πρέπει να αρχίσει με τα ποια είναι τα προβλήματα.
Αργότερα θα πρέπει να συζητήσουμε το θέμα των θεσμικών ιδρυμάτων» είπε χαρακτηριστικά εν μέσω της συζήτησης για την θέσπιση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.
Πάντως, όπως επεσήμανε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη σημερινή (15/9/2017) συνεδρίαση θα συζητήσουν και για την πρόοδο της γ' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Le Maire: Η πρόταση για φορολογία των διαδικτυακών κολοσσών είναι δίκαιη

Η πρόταση για φορολογία των διαδικτυακών κολοσσών είναι δίκαιη, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, B. Le Maire, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την είσοδό του για την συνεδρίαση του Eurogroup.
Για τη συγκεκριμένη πρόταση, ο Γάλλος Υπ. Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τη στηρίξουν οι περισσότερες χώρες.
Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την έννοια της οικονομικής ανθεκτικότητας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και θα εξετάσουν ποιοι τομείς πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστούν στην ευρωζώνη για την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας.
Μολονότι το σημερινό Eurogroup επρόκειτο κανονικά να ήταν εξαιρετικά σύντομο, τελικά οι εταίροι βρήκαν χρόνο για να συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα και να χαλάσουν το ήρεμο απόγευμα που θα ήθελε να περάσει σήμερα στη βαλτική χώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος∙ μετά και τις δηλώσεις για πιθανά μέτρα το 2018 που βούιζαν από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και οι οποίες πολύ γρήγορα έφτασαν στις Βρυξέλλες γεμίζοντας με ικανοποίηση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις παραδοχές της Αθήνας για πιθανά μέτρα το 2018 στο παιγνίδι μπήκε και το ΔΝΤ, με τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις να αφήνει το ίδιο «παράθυρο», υποστηρίζοντας ότι «οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν».
Όντως, οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο φετινό οκτάμηνο και είναι σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων που πολύ σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν νέο εφιάλτη.

Οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο βρίσκονται «επί θύραις» μετά τη «μαύρη τρύπα» των 1,75 δισ. στα κρατικά ταμεία, την οποία δημιούργησε η μεγάλη υστέρηση στα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο.
Η μεγάλη «βουτιά» στα έσοδα οδήγησε πρώτη φορά το πρωτογενές πλεόνασμα σε χαμηλότερα από τον στόχο επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωτογενές αποτέλεσμα στον κρατικό προϋπολογισμό διαμορφώθηκε σε 3,550 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,573 δισ. ευρώ, χαμηλότερο κατά 23 εκατ. ευρώ.
Η μεγάλη πτώση στα φορολογικά έσοδα οφείλεται σε ένα βαθμό στη μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο αντί τον Αύγουστο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Γεγονός που είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» κοντά στο ένα δισ. ευρώ στις προϋπολογισθείσες εισπράξεις.
Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει την εικόνα του προϋπολογισμού, καθώς υστέρηση 346 εκατ. ευρώ καταγράφεται και στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα έσοδα προ επιστροφών φόρων η απόκλιση έφτασε στα 944 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, στο μέτωπο των δαπανών παρατηρείται εξοικονόμηση πόρων 1,7 δισ. ευρώ μετά την υπέρμετρη φειδώ στα έξοδα που επιδεικνύει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα στοιχεία αυτά εξηγούν τη στάση αξιωματούχου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δύο μέρες πριν από το άτυπο Eurogroup μίλησε για αποκλίσεις στον φόρο εισοδήματος και συγκεκριμένα από τους αυτοαπασχολούμενους που δηλώνουν λιγότερα εισοδήματα, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για πρόωρη εφαρμογή των «σκληρών» μέτρων που έχουν ψηφιστεί.
«Διορθωτικές» κινήσεις στη φορολογία και στον προϋπολογισμό είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο με την έλευση των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα.
Οι τέσσερις εκπρόσωποι μαζί με το βασικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα εξετάσουν την πορεία των εσόδων, δηλαδή την υπεραπόδοση κάποιων φόρων στον βαθμό που αυτή έχει μόνιμα στοιχεία αλλά και τους τομείς όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση.
Αντίστοιχα θα διαμορφωθεί το «κοστούμι» των μέτρων που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Χθες 14/9, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε ακόμη ότι το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και θα υπάρξει η ελάφρυνση χρέους. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεχνικά κλιμάκια που δουλεύουν στην Αθήνα για να εξετάσουν τις οικονομικές εξελίξεις και την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου θα συνεχίσει να επιβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία για την επίσκεψη της Λαγκάρντ στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η θέση του ΔΝΤ είναι ότι παραμένουν απαραίτητα τα AQrs στις ελληνικές τράπεζες.

Πρώτη ενημέρωση: 03:30, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης