Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα ο γερουσιαστής Ron Paul

tags :
Υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα  ο γερουσιαστής Ron Paul
Ανέπτυξε τα μειονεκτήματα ενός μεγάλου και συγκεντρωτικού κράτους και εκφράστηκε θετικά για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την ΕΕ
Εφ όλης της ύλης για την αμερικανική οικονομία και πολιτική και με θερμά λόγια για την Ελλάδα, μίλησε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ron Paul , ξεκινώντας από την ιστορία μας και καταλήγοντας στην ανάγκη να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, στην ομιλία του απόψε (23/8) στην Παλιά Βουλή, προσκεκλημένος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) και των Ρεπουμπλικανών της Ελλάδας που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.
Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί "από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς πολιτικούς σε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time, τον Οκτώβριο του 2014" σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΕΦΙΜ, τάχθηκε υπέρ μιας μη επεμβατικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στο μέλλον, κατά της αμερικανικής επέμβασης στο Αφγανιστάν και υπέρ της συνεργασίας με τη Ρωσία.
"Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στην οικοδόμηση ενός συστήματος ευημερίας" είπε αναφερόμενος τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ.
Ανέπτυξε τα μειονεκτήματα ενός μεγάλου και συγκεντρωτικού κράτους και εκφράστηκε θετικά για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την ΕΕ, αν και μίλησε αρνητικά για τα γραφειοκρατικά εμπόδια των Βρυξελλών.
Ερωτηθείς για την προοπτική των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, λαμβανομένης υπόψιν και της συζητούμενης ανάμειξης της δεύτερης στην προεκλογική διαδικασία της πρώτης, είπε ότι τα κρατικά μυστικά πρέπει να φυλάσσονται καλά και να υπάρχει καλύτερη προστασία.
Ωστόσο αναρωτήθηκε "οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν έφτασαν σε πόλεμο επί πενήντα χρόνια ψυχρού πολέμου και δεν μπορούμε να τα βρούμε τώρα";
Θερμός οπαδός του ελεύθερου εμπορίου, απάντησε σε ερώτηση του πρώην υπουργού, Πέτρου Δούκα ότι το εμπόριο είναι καλύτερο από τον πόλεμο και ότι πρέπει να έχουμε κατά νου το απρόβλεπτο που μπορεί να προκύψει από έναν πόλεμο.
Με την ευκαιρία πήρε θέση εναντίον της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά και κατά της εισβολής και της εξόντωσης του Σαντάμ Χουσέιν, λέγοντας ότι αυτή η επέμβαση δεν είχε καμιά σχέση με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η μείωση της ισχύος του Ιράκ μάλιστα ανέβασε το Ιράν και διατάραξε τις ισορροπίες, πρόσθεσε.
Ο Ron Paul επισκέφθηκε την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη νότια Ευρώπη και είδε πολιτικούς, καθώς και μέλη της αμερικανικής παροικίας.
O κ. Ron Paul διανύει τη δεύτερη θητεία του ως γερουσιαστής και είναι γνωστός για τη μαχητικότητά του στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, για την υπεράσπιση μιας φιλειρηνικής και μη παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής, της ελεύθερης αγοράς και του κράτους δικαίου.
Στους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής χαρακτηρίζεται φιλελεύθερος συντηρητικός και θεωρεί προτεραιότητα, όπως τόνισε και κατά την ομιλία του, την πιστή προσήλωση στο Αμερικανικό Σύνταγμα και στην αυθεντική ερμηνεία του (originalist approach).
Σημειώνεται ότι το "Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης" (ΚΕΦΙΜ) είναι μια δεξαμενή σκέψης -μη κερδοσκοπικός οργανισμός- που είναι σε επαφή με άλλα διεθνή think tanks και με την εκπόνηση ερευνών και μελετών με στόχο να προάγει τις ατομικές ελευθερίες, τις αξίες της ανοικτής κοινωνίας και την ελεύθερη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης