Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τραπεζίτες σε FT: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με 5ετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα

Τραπεζίτες σε FT: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με 5ετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα
Υπάρχει «πολύ θετικό momentum» και «οι αγορές ομολόγων νοιώθουν πολύ υγιείς» δηλώνει στους Financial Times ένας τραπεζίτης
Στις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times επικαλούμενο πληροφορίες από τραπεζίτες που έχουν γνώση αυτών των σχεδίων.
«Η χώρα της Νότιας Ευρώπης αναμένεται να πουλήσει ένα 5ετές ομόλογο αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη» υποστηρίζουν στην εφημερίδα τραπεζίτες.
Όπως αναφέρεται, οι συνθήκες στην αγορά ομολόγων έχουν σταθεροποιηθεί μετά την ταραχή του προηγούμενου μήνα, όταν οι κεντρικές τράπεζες έστειλαν σήματα για μια συντονισμένη στροφή προς πιο σφιχτή νομισματική πολιτική αν και οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να κινούνται ανοδικά.
Υπάρχει «πολύ θετικό momentum» και «οι αγορές ομολόγων νοιώθουν πολύ υγιείς» είπε ένα τραπεζίτης.
«Η αγορά έχει ανοίξει για την Ελλάδα» είπε άλλος ένας τραπεζίτης.
«Με πολλά ομόλογα της ευρωζώνης να έχουν αρνητικές αποδόσεις, οι επενδυτές αναζητούν ένα ομόλογο που να προσφέρει καλύτερους όρους» αναφέρουν οι Financial Times.
Εξάλλου, οι τραπεζίτες κάνουν λόγο για καλό timing όσον αφορά στην έκδοση αυτόν τον μήνα.
Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στις αγορές πριν τις διακοπές του καλοκαιριού.
Μόλις οι επενδυτές επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, η προσοχή θα επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ αλλά και στις επερχόμενες εκλογές της Ιταλίας.
Και τα δύο αναμένεται να μειώσουν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης