Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Μειώνονται οι καταθέσεις στην Ελλάδα - Φόβοι για ένα νέο καλοκαίρι του 2015

Bloomberg: Μειώνονται οι καταθέσεις στην Ελλάδα - Φόβοι για ένα νέο καλοκαίρι του 2015
Κατά 400 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες 
Οι εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζονται, λόγω των φόβων ότι ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση θα «επαναφέρει» το καλοκαίρι του 2015, τότε που η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, με αφορμή την ενίσχυση του ELA στα 46,6 δισ. ευρώ.
Η κατά 400 εκατ. ευρώ αύξηση «αντανακλά τις εξελίξεις στην κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψη τις ροές καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι εκροές από τις αρχές του έτους έως την περασμένη Πέμπτη (16/3/2017) διαμορφώθηκαν σε περίπου 3,6 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι εκροές καταθέσεων οφείλονται στο γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν φόρους αλλά και σε μια ομαλή ροή κεφαλαίων προς ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Είναι η πρώτη φορά από τότε που η Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε να δημοσιεύει τα στοιχεία για τον ELA (τον Σεπτέμβριο του 2015) που κρίθηκε απαραίτητη μία αύξηση και η πρώτη φορά που στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας δεν γίνεται καμία αναφορά σε ''σταθεροποίηση'' ή ''βελτίωση'' των καταθέσεων» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης