Κοινωνία

Η Βουλή ενέκρινε το διορισμό του Β. Κωστόπουλου ως Διευθύνοντα Συμβούλου στην ΕΡΤ

tags :
Η Βουλή ενέκρινε το διορισμό του Β. Κωστόπουλου ως Διευθύνοντα Συμβούλου στην ΕΡΤ
Θα γίνει προσπάθεια συγκράτησης του ανταποδοτικού τέλους για να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα
Με πλειοψηφία τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκγρίθηκε από τη Βουλή ο διορισμός στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στην ΕΡΤ, του Βασίλη Κωστόπουλου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν «παρών».
Η μεγάλη εμπειρία του στην ΕΡΤ ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε από τους 32 υποψήφιους, όπως υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Τόνισε ακόμα ότι, η ΕΡΤ με τα προγράμματα και τις εκπομπές της κερδίζει μέρα με την μέρα τους τηλεθεατές, επισήμανε ότι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι αναντικατάστατος, σημείωσε ότι είναι και το μοναδικό κανάλι που καλύπτει τα παγκόσμια γεγονότα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 2016 είχε πλεόνασμα 71 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επιστράφηκαν στο κρατικό προϋπολογισμό.
«Το εκτόπισμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι απαραίτητο για την κοινωνική και εθνική συνοχή», υπογράμμισε, δίνοντας παράλληλα έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφερειακοί σταθμοί.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για την κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΕΡΤ, τόσο στο τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και στην αξιοποίηση της περιουσίας της, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα γίνει «προσπάθεια συγκράτησης του ανταποδοτικού τέλους για να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα».
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες ώστε ο περιφερειακός σταθμός της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοδυναμία ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υποχωρήσει μπροστά σε πιέσεις.
«Αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα το κοίταγα ίσως με μεγάλη προσοχή, αν ήθελα επαγγελματική καριέρα.
Έρχομαι να βάλω ένα χέρι ώστε να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε.
Επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω για αυτά που πρέπει να γίνουν», είπε στις πρώτες του δηλώσεις. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης