Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Reuters: Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα απεργούν στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου

tags :
Reuters: Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα απεργούν στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομικής παραγωγής και απασχολεί 1 στους 5 εργαζόμενους
Στη σημερινή (20 Ιουλίου 2017) απεργία των εργαζόμενων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη χώρα μας, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός πως η απεργία γίνεται στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου, όπου οι τουρίστες στη χώρα μας συρρέουν κατά εκατομμύρια.
Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για να εξασφαλίσει το τρίτο πακέτο διάσωσης.
«Ο τουρισμός αναπτύσσεται στην πλάτη των εργαζομένων,» έγραφε χαρακτηριστικά ένα πανό των απεργών στην απεργία στην Αθήνα την Πέμπτη.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Απορρίπτουν τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πιο ευέλικτες μορφές εργασίας και χαμηλότερο κατώτατο μισθό για τους νεότερους εργαζόμενους.
Αυτά είναι ένα μέρος από τα μέτρα που εφάρμοσε η Ελλάδα για να εξασφαλίσει το πακέτο ενίσχυσης των 86 δισ. ευρώ, το τρίτο πλέον πακέτο διάσωσης.
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομικής παραγωγής και απασχολεί 1 στους 5 εργαζόμενους.
Κάθε χρόνο περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται στη χώρα.
Στην Ελλάδα γίνονται πάντα απεργίες και διαδηλώσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, η συμμετοχή έχει μειωθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή πολλοί άνθρωποι συνταξιοδοτούνται απογοητευμένοι και απογοητευμένοι μετά από επτά χρόνια λιτότητας.
Στο 21,7%, η ανεργία είναι τόσο υψηλή όσο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης