Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικαστές: Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου

Δικαστές: Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «απάντησε» στις δηλώσεις υπουργών μετά την απόφαση για την Ηριάννα 
Για υπονόμευση του κράτους δικαίου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις υπουργών κατά της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση της 29χρονης Ηριάννας.
Μιλώντας στον RealFm 97,8 ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει μια σειρά δηλώσεων, τις οποίες έχουμε καταγράψει τον τελευταίο μήνα, που θέτουν εν αμφιβόλω την εγγυητική λειτουργία της πολιτείας απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία που πρέπει να έχει το Κράτος Δικαίου, το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.
Ο τρίτος είναι η δικαστική λειτουργία.
Τέτοιου είδους δηλώσεις, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».
«Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου» επεσήμανε ο ίδιος.
Στο ερώτημα αν οι υπουργοί βάλλουν κατά του Κράτους Δικαίου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε: «Όταν οι δηλώσεις δεν είναι προς την κατεύθυνση της στήριξης του Κράτους Δικαίου, δεν μπορώ να βγάλω άλλο συμπέρασμα» πρόσθεσε.
Για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή ο κ. Λυμπερόπουλος είπε: «Μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αυτό είναι αναμφισβήτητο και να έχει την άποψή του.
Είναι διαφορετικό, όμως, το πώς η κριτική αυτή μετατρέπεται σε καταγγελία.
Και φοβάμαι ότι το λάθος συνεχίστηκε και με την κατά κάποιο τρόπο κατεύθυνση που θα άκουγα από έναν συνήγορο υπεράσπισης και δόθηκε από τον υπουργό για υποβολή νέας αίτησης που θα κριθεί από άλλη σύνθεση».
«Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να πείσω τους γνωστούς μου ότι οποιαδήποτε νέα απόφαση βγει, αν υπάρχει προσφυγή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα είναι απόρροια των δηλώσεων που έχουμε διαβάσει, είτε είναι θετική είτε αρνητική» τόνισε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης