Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξονυχιστικές έρευνες της ΕΛΑΣ για την επίθεση στον Παπαδήμο – Πολλά τα ερωτήματα

Εξονυχιστικές έρευνες της ΕΛΑΣ για την επίθεση στον Παπαδήμο – Πολλά τα ερωτήματα
Δεν υπάρχει απάντηση στο πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στον πρώην πρωθυπουργό
Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων για την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αναζητά η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό και ένταση τις έρευνες για το περιστατικό.
Το κύριο ερώτημα, δηλαδή το πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει απαντηθεί ακόμα.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.
Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον επίμαχο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία και αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Κάποιες απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.
Την ίδια στιγμή, η Εγκληματολογική Υπηρεσία επιχειρεί να συνδέσει σημεία και στοιχεία από τον φάκελο που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιός αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.
Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.
Την ευθύνη για αυτούς τους φακέλους είχε αναλάβει η Οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Όσον αφορά την υγεία του κ.Παπαδήμου, αυτή παραμένει σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφερε αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, στην κοιλιά και στους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί σε χειρουργικό καθαρισμό τραύματος της πρόσθιας επιφάνειας του δεξιού μηρού.
Ο κ. Παπαδήμος είχε πρόσφατα υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση.
Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης