Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντυπωσιακή νίκη για την «Ενότητα» στην ΕΥΔΑΠ – Διεύρυνση και στις συγκοινωνίες

tags :
Εντυπωσιακή νίκη για την «Ενότητα» στην ΕΥΔΑΠ – Διεύρυνση και στις συγκοινωνίες
Η πρώτη αυτή επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η «ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι ενεργή μόλις λίγες ημέρες
Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα για την «ΕΝΟΤΗΤΑ».
Στην πρώτη εκλογική διαδικασία, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της, το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στις εκλογές για το Σύλλογο Τεχνικών και Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ, έλαβε ποσοστό 54,5% για το διοικητικό συμβούλιο και 56,7% για την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.
Η πρώτη αυτή επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η «ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι ενεργή μόλις λίγες ημέρες.
Πιστή στις δεσμεύσεις της προχωρεί σε διεύρυνση και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Ένας εξ αυτών είναι η συγκοινωνίες, όπου με επικεφαλής τον Κυριάκο Μπαμπόνηρο προχώρησε στην σύσταση παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΣΥ» και εξέδωσε την ιδρυτική της διακήρυξη.
Σε αυτή μεταξύ των άλλων αναφέρονται:
«Δυστυχώς στα τελευταία χρόνια και με τη δική μας ευθύνη, διότι η απάθεια και ο εφησυχασμός επιφέρει συνυπευθυνότητα, παγιώθηκε μια νοσηρή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και μετατράπηκε ο παλαιός συνδικαλιστής – εκπρόσωπος του εργαζομένου, σε συνδιοικητής – γυρολόγος που εξαντλεί τη συνδικαλιστική του δράση στη διαδρομή από την καντίνα του αμαξοστασίου του στα καφενεία περιμετρικά του σωματείου».
Και καταλήγει:
«Είναι όμως καιρός για ένα νέο ξεκίνημα.
Είναι καιρός για απαγκίστρωση από αυτό το σάπιο και ξεπερασμένο μοντέλο συνδικαλισμού και αρχή για ένα σύγχρονο καινοτόμο μοντέλο, όπου κινητήριος δύναμη θα είναι η ευημερία του εργαζόμενου σε συνάρτηση με την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και όχι οι απαλλαγές των συνδικαλιστών.
Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμο για το μέλλον και χαιρετίζουμε κάθε νέα ιδέα ανθρώπων που δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με το σημερινό κατε-στημένο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης