Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καμμένος: Όχι στη μείωση αποδοχών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Καμμένος: Όχι στη μείωση αποδοχών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Σκέφτεται την εθελοντική στράτευση των γυναικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Είναι η κόκκινη γραμμή του Πάνου Καμμένου και φάνηκε και στην Τρίπολη, όπου παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας της Δ’ ΕΣΣΟ.
«Δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εξήγησε ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές περικοπές.
«Οι αποδοχές στις ένοπλες δυνάμεις έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%.
Να πούμε ότι δεν είναι η ίδια δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, είναι σε συνεχή επιφυλακή ακόμα και μετά την αποστρατεία τους, έχουν κινδύνους, ζουν πολλές φορές μακριά από τις οικογένειες τους, πάνε μαζί με τις οικογένειες τους στις μεταθέσεις.
Λοιπόν περιθώρια περικοπών δεν υπάρχουν, να τελειώνει αυτή η ιστορία.
Όσον αφορά τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις για μείωση των δαπανών της Άμυνας θα σας πω ότι αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα».
Ο Καμμένος στάθηκε και στη μικρή διάρκεια της θητείας και αποκάλυψε ότι για αυτόν τον λόγο σκέφτεται να προωθήσει την εθελοντική στράτευση των γυναικών.
«Το ρουσφέτι καταργήθηκε. Όλοι θα προωθηθούν σε Μονάδες της παραμεθορίου, κατά προτεραιότητα στα νησιά και στον Έβρο όσο αφορά τον Στρατό και σε μάχιμες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια εκείνες οι περιπτώσεις τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.
Να ξέρετε ότι όσο αφορά τους στρατεύσιμους είναι πολύ μικρή η θητεία, είναι εννέα μήνες θητεία, αυτό μας δημιουργεί αρκετά μεγάλα προβλήματα όσο αφορά τη στελέχωση, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, για αυτό όλοι πάνε στην παραμεθόριο ιδιαίτερα στον Έβρο και στα νησιά.
Δεν φτάνουν οι εννέα μήνες θητεία, χωρίς βέβαια να υπάρχει η δυνατότητα να επεκτείνουμε αυτή τη θητεία.
Η σκέψη που υπάρχει και την οποία σήμερα ανακοίνωσα από εδώ, αλλά και θα εξετάσουμε με τους Αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών.
Τα στελέχη όπως είδατε και εσείς, οι γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους.
Δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης