Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κίνηση υψηλού ρίσκου από Μητσοτάκη η στόχευση Καμμένου, Τσίπρα - Θα του βγει η φουλ επίθεση;

Κίνηση υψηλού ρίσκου από Μητσοτάκη η στόχευση Καμμένου, Τσίπρα - Θα του βγει η φουλ επίθεση;
Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η επιμονή στη «θεσμική εκτροπή» της κυβέρνησης
Το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του υπ.Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη για το Noor 1 (αν και απορρίφθηκε εμφατικά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) αποδεικνύει πως η εν λόγω υπόθεση αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.
Επιλογή που εντάσσεται στο ευρύτερο αντιπολιτευτικό σχέδιο της ΝΔ αποδόμησης της κυβέρνησης.
Στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή» της κυβέρνησης, τονίζοντας πως το να συνομιλεί ένας υπουργός με έναν ισοβίτη για ένα θέμα που ελέγχει η Δικαιοσύνη δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη δημοκρατική χώρα.
Και στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του υποστήριξε πως η κυβέρνηση υπονομεύει την «ποιότητα της Δημοκρατίας» (σε αυτό ενέταξε, αλλά δεν προέταξε και τις επιθέσεις Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης).
Η στόχευση είναι πολλαπλή.
Η απόρριψη του αιτήματος της Εξεταστικής Επιτροπής «προσφέρει» την ευκαιρία στη ΝΔ να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθουν στο φως όλες οι πτυχές της υπόθεσης του Noor 1, της μεγαλύτερης υπόθεσης ναρκωτικών στην Ευρώπη.
Και με αυτόν τον τρόπο να ακυρώσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία και δέσμευση για διαφάνεια παντού, για μάχη κατά της διαπλοκής, αφήνοντας «σκιές» για τις «σχέσεις» κυβέρνησης – επιχειρηματιών.
Παράλληλα στόχος της ΝΔ είναι να αποδυναμώσει και να εκθέσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κυβερνητικό εταίρο του κ.Τσίπρα, τον Π. Καμμένο
Διότι αποδυναμώνοντας τον Καμμένο, όχι μόνο αφαιρεί δυναμική και ενδεχομένως ψήφους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά πλήττει και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εντείνεται ο προβληματισμός και η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, συντηρεί την πίεση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας να τον βάλει στο «κάδρο».
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ εξακολουθεί να θέτει διαρκώς το ερώτημα του εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις συνομιλίες του κ.Καμμένου.  
Στόχος της ΝΔ είναι να εκθέσει τον Τσίπρα, να αποδυναμώσει τον Καμμένο κα να πλήξει ακόμα περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης, «χτυπώντας» την σε έναν τομέα που θεωρείται «ατού» της, τη διαφάνεια.
Πρόκειται για μια τακτική υψηλού ρίσκου.
Διότι αν όλα όσα καταγγέλλει η ΝΔ για τις συνομιλίες Καμμένου αποδειχθεί «φούσκα» και δεν προκύψει κάποια επιπρόσθετη ευθύνη του κ.Καμμένου, τότε θα είναι αυτή που θα έχει περάσει κάτω από τον πήχη των «προσδοκιών» που η ίδια καλλιέργησε.
Και τότε θα βρεθεί εκείνη έκθετη.
Ακόμα και για τα θέματα διαπλοκής και διαφάνειας.
Ιδιαίτερα εάν η εξεταστική επιτροπή που «τρέχει» για την Υγεία επιβεβαιώσει την κυβερνητική θέση για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis.
Και θα ενισχυθεί το κυβερνητικό επιχείρημα ότι όλος αυτός ο «θόρυβος» δεν ήταν τίποτα άλλο από τα «απόνερα» της περιδίνησης  της ΝΔ ύστερα από τη διάψευση της καταστροφολογίας της για την ελληνική οικονομία και την ακύρωση ενός ακόμα πάγιου αιτήματος της, αυτού για πρόωρες εκλογές.
Εξέλιξη που αν μη τι άλλο θα φέρει σε δύσκολη θέση τον κ.Μητσοτάκη, καθώς από φουλ επίθεση θα αναγκαστεί να παίξει άμυνα.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης