Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Υλοποίηση του έργου Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης της Retail@Link για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα

tags :
Υλοποίηση του έργου Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης της Retail@Link για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα
Ο Όμιλος επέλεξε τη λύση Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης R@L BizDoc Enterprise Edition της Retail@Link για τη συνολική ηλεκτρονική διαχείριση των παραστατικών στην Ελλάδα
Τις λύσεις Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης της Retail@Link (όμιλος Entersoft) επέλεξε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ για την ηλεκτρονική διαχείριση όλων των παραστατικών που εκδίδει, με άμεσα οφέλη οικονομιών κλίμακας, αυτοματοποίησης και επιτάχυνσης επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή τσιμέντου και δομικών υλικών, συνεργάζεται με τη Retail@Link, τον καινοτόμο πάροχο Software as a Service λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης & Εφοδιαστικής Αλυσίδας και συστήματα Business Intelligence.
Συγκεκριμένα, ο Όμιλος επέλεξε τη λύση Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης R@L BizDoc Enterprise Edition της Retail@Link για τη συνολική ηλεκτρονική διαχείριση των παραστατικών στην Ελλάδα, με στόχο τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση από τη χάρτινη διαδικασία και την παραδοσιακή αποθήκευση σε φυσικούς χώρους.
Η μείωση του λειτουργικού κόστους και διαχειριστικού χρόνου επεξεργασίας, αρχειοθέτησης και αυτόματης ανίχνευσης παραστατικών (τα οποία παραμένουν εύκολα προσβάσιμα), καθώς και η αυξημένη ασφάλεια των αρχείων (μετά την ψηφιοποίησή τους η έννοια της φυσικής φθοράς δεν υφίσταται), μέσω της τοπικής εφαρμογής αρχειοθέτησης, αποτέλεσαν τα κύρια κριτήρια επιλογής της λύσης ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ.
Η συγκεκριμένη υλοποίηση παρουσίασε αυξημένη πολυπλοκότητα και απαίτησε σημαντικό βαθμό προσαρμογής της εφαρμογής (customization) με στόχο την κάλυψη των αναγκών της ΤΙΤΑΝ για ψηφιοποίηση των φορολογικών εκτυπώσεων (τιμολόγια, δελτία αποστολής), σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, σε 80 διακριτά σημεία έκδοσης στην Ελλάδα. Μετά την εκκίνηση της παραγωγικής λειτουργίας η Retail@Link έχει αναλάβει την ευθύνη της υποστήριξης του Τιτάνα με απρόσκοπτες και εγγυημένες υπηρεσίες βασισμένες σε SLA’s (Service Level Agreements).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης