Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εντός της λίστας με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI) ο πλωτός σταθμός LNG της Αλεξανδρούπολης

tags :
Εντός της λίστας με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI) ο πλωτός σταθμός LNG της Αλεξανδρούπολης
Πρόσφατα άλλωστε ανακοινώθηκε επισήμως η συμμετοχή στο έργο της ΔΕΠΑ και έγινε γνωστή η πρόθεση της Bulgaria Energy Holding να συμμετάσχει επίσης
Εντός της λίστας με τα έργα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI) είναι και πάλι το έργο του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης.
Κατά τη σημερινή συνάντηση των περιφερειακών ομάδων εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τρίτος κατάλογος των έργων PCI, αποφασίστηκε η ανανέωση της παρουσίας του FSRU σε αυτό και πλέον η νέα λίστα αναμένεται να λάβει τελική έγκριση από την Κομισιόν.
Ο σταθμός της Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα τυπικό έργο κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος καθώς υποστηρίζεται από δύο χώρες της ΕΕ, δηλαδή την Ελλάδα και την Βουλγαρία, οι οποίες θεωρούν το συγκεκριμένο έργο συνοδευτικό του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB.
Πρόσφατα άλλωστε ανακοινώθηκε επισήμως η συμμετοχή στο έργο της ΔΕΠΑ και έγινε γνωστή η πρόθεση της Bulgaria Energy Holding να συμμετάσχει επίσης.
Όπως είναι γνωστό το έργο προωθείται από την Kaz Trade, του ομίλου Κοπελούζου και συμμετέχει επίσης η Kaz Log του Πήτερ Λιβανού.
Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ποσοστό 20% ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο έργο προτίθεται να συμμετέχει και η αμερικανική εταιρεία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου Τellurian.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης