Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γαλαξίδι: H Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το squeeze out - Στο 0,7 ευρώ το αντάλλαγμα

Γαλαξίδι: H Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το squeeze out - Στο 0,7 ευρώ  το αντάλλαγμα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όρισε την 03.10.2017 ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το αίτημα της «Ανεμοκάμπι» για την εξαγορά των υπολοίπων κοινών, ονομαστικών, μετοχών της «Γαλαξίδι» και πλέον η εταιρεία περνάει κατά 100% στην ιδιοκτησία της «Ανεμοκάμπι».
Πιο συγκεκριμένα:
«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την υπ' αριθμ. 6/796/18.09.2017 απόφαση του:
i) ενέκρινε το από 16.08.2017 αίτημα της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΕΜΟΚΑΜΠΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής ο «Προτείνων») για άσκηση του κατ' άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος») δικαιώματος εξαγοράς (στο εξής το «Δικαίωμα Εξαγοράς») των υπολοίπων κοινών, ονομαστικών, μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», ονομαστικής αξίας € 0,37 η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν κατέχει ο ίδιος και τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 25.05.2017 σύμφωνα με το Νόμο και
ii) όρισε την 03.10.2017 ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το αντάλλαγμα θα ανέλθει σε € 0,700 ανά Μετοχή σε μετρητά από τον Προτείνοντα προς τους κατόχους των Μετοχών αυτών.
Από αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών ύψους 0,20% επί της αξίας μεταβίβασης, ενώ ο Προτείνων θα αναλάβει για λογαριασμό των μετόχων την καταβολή των προβλεπόμενων στον Κανονισμό Εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζόμενων μετοχών υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, όπως ίσχυε και στη δημόσια πρόταση του Προτείνοντος.
Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα του Δικαιώματος Εξαγοράς προβλέπεται στην απόφαση 1/644/22.04.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης