Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

OΛΠ: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για τους εργαζόμενους - Δεν θα αμείβονται επιπλέον οι αργίες

tags :
OΛΠ: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για τους εργαζόμενους - Δεν θα αμείβονται επιπλέον οι αργίες
Πλέον, στον ΟΛΠ στρέφουν την προσοχή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου και στις μετατάξεις προσωπικού, σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αναμένεται να λάβουν επίσημη μορφή.
Τέλος και σε ένα μεγάλο «αγκάθι» που υπήρχε μεταξύ του ΟΛΠ και των εργαζομένων του, μπήκε με την υπογραφή του νέου κανονισμού προσωπικού.
Όπως δήλωσε η διοίκηση του ΟΛΠ ο νέος Κανονισμός ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εταιρείας και ενισχύει τις προσπάθειες για τη μετεξέλιξη του ΟΛΠ σε ένα ευέλικτο και δυναμικό οργανισμό».
Πλέον, στον ΟΛΠ στρέφουν την προσοχή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου και στις μετατάξεις προσωπικού, σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αναμένεται να λάβουν επίσημη μορφή.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στο άρθρο 13 του νέου κανονισμού αναφέρεται ότι ο ΟΛΠ είναι συνεχούς λειτουργίας από Δευτέρα έως Κυριακή με σύστημα πενθήμερης εργασίας σε εναλλασσόμενες βάρδιες απασχόλησης για τις κατηγορίες των μισθωτών της που ορίζονται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου.
Η εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές ή τις αργίες δεν θεωρείται υπερωριακή απασχόληση, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στο νόμιμο εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης του εργαζομένου.
Αν ο εργαζόμενος κληθεί να εργαστεί και πέραν των πέντε ημερών ανά εβδομάδα ημέρα Κυριακή, τότε λαμβάνει μία ημέρα ανάπαυσης την επόμενη εβδομάδα εργασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρ. 10 β.δ. 748/1966. Επίσης οι ώρες κανονικής ημερήσιας απασχόλησης του προσωπικού ορίζονται σε οκτώ και κανονικής εβδομαδιαίας εργασίας σε 40, σύμφωνα και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Χαρακτηριστικό των αλλαγών που γίνονται είναι και η πρόβλεψη στον κανονισμό ότι «ο χρόνος μετάβασης των εργαζομένων από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο παροχής της εργασίας και επιστροφής δεν υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας.
Ομοίως δεν περιλαμβάνεται στον χρόνο εργασίας ο χρόνος για τη μετάβαση στα αποδυτήρια για πλύσιμο και αλλαγή ενδύματος».
Επίσης στην εταιρεία θα λειτουργεί πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με τον νέο κανονισμό θα είναι πενταμελές και θα έχει τριετή θητεία.
Το Συμβούλιο συγκροτείται εγκαίρως πριν από το τέλος της θητείας του προηγουμένου με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και μετά από πρόσκληση που απευθύνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της επιχείρησης να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους.
Η θητεία του συμβουλίου παρατείνεται υποχρεωτικά μέχρι τη συγκρότηση του επόμενου.
Από τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου, τρία υποδεικνύει η εταιρεία και δύο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της επιχείρησης.

Στο 2,5% η ανάπτυξη της Cosco

Άνοδο 2,5% σημείωσε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων,μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουλίου, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, τις οποίες διαχειρίζεται η «ΣΕΠ», θυγατρική της Cosco.
Ειδικότερα, διακινήθηκαν 2,062 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 2,012 εκατ. το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης