Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το φέσι των 6 εκατ. ευρώ που άφησε η ΝΔ βάζει «φωτιά» στον εκκαθαριστή της ATE Leasing

Το φέσι των 6 εκατ. ευρώ που άφησε η ΝΔ βάζει «φωτιά» στον εκκαθαριστή της ATE Leasing
Οι κινήσεις Μητρόπουλου, το άγχος των ευθυνών και οι επαφές για λύση - Η αποχώρηση της Hellas Capital, η είσοδος Grivalia η διαφορά τιμής από το sale and leaseback του 2008
Φέσι ύψους 6 εκατ. ευρώ περίπου έχει κληρονομήσει σύμφωνα με πληροφορίες στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ Leasing και την Hellas Capital Leasing (πρώην Εμπορική Leasing) η Νέα Δημοκρατία η οποία δεν κατέβαλε επί χρόνια τα μισθώματα για τα γραφεία που είχε στη Λεωφόρο Συγγρού.
Κι ενώ η Hellas Capital τηρεί σιγή ιχθύος για την υπόθεση φαίνεται ότι η κατάσταση αρχίζει να μπερδεύεται για τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Leasing στην οποία περιήλθε κατά 50% το ακίνητο μετά την καταγγελία σύμβασης sale and lease back που είχε συναφθεί με την Βωβός.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από άκαρπες διαβουλεύσεις σε χαμηλό επίπεδο στελεχών το θέμα έχει φτάσει στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ειδικής εκκαθαρίστριας της PQH κ. Κώστα Μητρόπουλο.
Μάλιστα φέρεται ότι υπήρξαν επαφές σε υψηλό επίπεδο με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της υποχρέωσης με την τελευταία να επιμένει ότι η οφειλή είναι λιγότερη έως και 3 εκατ. ευρώ λόγω συμφωνίας που είχε κάνει όταν νοίκιασε το κτίριο.
Την ίδια στιγμή βέβαια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ ούτε έχει προχωρήσει ο οποιοσδήποτε διακανονισμός.
Και αν Hellas Capital είναι μια ιδιωτική εταιρία δεν ισχύει το ίδιο για τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Leasing ο οποίος ελέγχεται και έχει ευθύνες σε ότι αφορά στους χειρισμούς που κάνει για την είσπραξη των απαιτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hellas Capital leasing έχει πουλήσει πρόσφατα το 50% που κατείχε στo ακίνητο έναντι του ποσού 13,6 εκατ. ευρώ στη Grivalia.
Το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλει η Media Markt που στεγάζεται στο ισόγειο και έχει και χώρους στάθμευσης είναι  1,44 εκατ. ευρώ το χρόνο ή 120 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Τα εισπραττόμενα ενοίκια αναμένεται να αυξηθούν λόγω της πρόσφατης ενοικίασης τμήματος των γραφείων που χρησιμοποιούσε η Νέα Δημοκρατία από τον ΔΟΛ.
Επισημαίνεται ότι το 2008 η τότε Eμπορική Leasing και η ΑΤΕ Leasing είχαν συνάψει σύμβασης sale and lease back  ύψους 80 εκατ. ευρώ με τη Βωβός η οποία είχε εκχωρήσει τα ενοίκια (αρχικά στο κτίριο ήταν η Media Markt με την οποία η υπογραφείσα σύμβαση μίσθωσης λήγει το 2020.
Σήμερα το ακίνητο με βάση την πρόσφατη εξαγορά από τη Grivalia αποτιμάται συνολικά στα 27,2 εκατ. εδυρώ.
Δηλαδή η αποτίμησή του είναι κατά 52,8 εκατ. ευρώ λιγότερη από την τότε υπογραφείσα σύμβαση γεγονός που βέβαια δεν δικαιολογείται ούτε από την πτώση της αγοράς ακινήτων που έχει μεσολαβήσει ούτε τη μείωση των μισθώσεων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης