Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωράφια με στέβια στα Γιαννιτσά διαπραγματεύονται στην Wall Street των ΗΠΑ

tags :
Χωράφια με στέβια στα Γιαννιτσά διαπραγματεύονται στην Wall Street των ΗΠΑ
Πως μια εταιρία δύο ημερών αποτιμάται σε πάνω από 100 εκ δολάρια με δύο χωράφια αξίας 43.200 ευρώ
Μπορεί να φαίνεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι γεγονός, δύο χωράφια 24 στρεμμάτων περίπου στα Γιαννιτσά, μπήκαν στις αμερικάνικες χρηματιστηριακές αγορές και συγκεκριμένα στα pink sheets δηλαδή τις μετοχές που δεν πληρούν τα προβλεπόμενα από πλευράς υποχρέωσης ενημέρωσης.
Και αυτό μάλιστα έγινε μέσα λίγες ημέρες.
Ειδικότερα στις 12 Αυγούστου του 2017 ιδρύεται στο νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Stevva Ltd  με κεφάλαιο 1.000 ευρώ και μέτοχο τον κ. Κερασίδη Θεόδωρο του Ηλία και αντικείμενο την παραγωγή, επεξεργασία και εμπόριο προϊόντων στέβια. 
Σύμφωνα όμως με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην αμερικάνικη επιτροπή κεφαλαιαγοράς  η Stevva έχει αγοράσει την ίδια ημέρα 24 στρέμματα περίπου από τον κ. Κερασίδη Ηλία (τι σχέση έχει με τον ιδιοκτήτη της Μονοπρόσωπης ΙΚΕ;) έναντι του ποσού των 43.200 ευρώ.
Μάλιστα επισυνάπτεται και αποτίμηση των χωραφιών με αξία  52.800 ευρώ η οποία έχει ημερομηνία 11 Αυγούστου από Κτηματομεσιτικό γραφείο ονόματι «Κτίσμα και γη».
Στις 14 Αυγούστου έχουμε την επόμενη κίνηση όπου ανακοινώνεται η εξαγορά της Stevva από την εισηγμένη στην αγορά OTC των ΗΠΑ στην κατηγορία των Pink Sheets την Homie Recipes (HOMR) η οποία είχε ως αντικείμενο τις … συνταγές μαγειρικής.
Η εξαγορά γίνεται με ανταλλαγή μετοχών και για το σκοπό αυτό ο κ. Κερασίδης λαμβάνει 45 νέες μετοχές ενώ ακυρώνονται 39 εκατ. μετοχές από τις υφιστάμενες 68,8  εκατ. μετοχές με συνέπεια να αποκτήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο της εισηγμένης Home recipes η οποία με την σειρά της ελέγχει το 100% της ελληνικής Stevva.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η Homie Recipes που είχε να κάνει συναλλαγές στην αγορά που διαπραγματεύεται επί σχεδόν ενάμιση χρόνο έχει υψηλή δραστηριότητα από την 4η Αυγούστου έως και σήμερα έχοντας η κεφαλαιοποίησή της ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ !!! ενώ πριν την 4η Αυγούστου το τελευταίο κλείσιμο χωρίς να γίνονται συναλλαγές δημιουργούσε χρηματιστηριακή αξία λίγο μεγαλύτερη των 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Βιογραφικό του κ. Κερασίδη που έχει προσκομιστεί στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι κάτοχος MBA (προφανώς έτσι μεταφράζεται το πτυχίο του ΤΕΙ Σερρών) και έχει θητεία ως Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Πέλλας (Agricultural Cooperative Stevia Pellas)  από το 2012 έως σήμερα.
Από το 2011 έως το 2012 ήταν διαφημιστής στο on line κατάστημα mpeskaiesy;;; ενώ  από το 2007 έως το 2010 ήταν Agriculture technician στις φάρμες Κερασίδης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης