Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι θα «χτυπήσουν» στους πλειστηριασμούς του Πήγασου για Έθνος - Ημερησία;

Ποιοι θα «χτυπήσουν» στους πλειστηριασμούς του Πήγασου για Έθνος - Ημερησία;
Ο Σαββίδης, η θυγατρική «ΕΘΝΟΣ», οι άγνωστοι «Χ» και η αγωνία για την Ίριδα

Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τίτλους των εφημερίδων Έθνους και Ημερησίας διεξάγονται σήμερα (26/7) το απόγευμα οι πλειστηριασμοί συμμετοχών, θυγατρικών και σημάτων του ομίλου Πήγασος πλην της συμμετοχής στο Mega αλλά και ενός μεγάλου πακέτου του πρακτορείου Ευρώπη που δεν είχε ενεχυριαστεί από τις επισπεύδουσες τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τους τίτλους των εφημερίδων θα συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη.
Η κίνηση Σαββίδη φαίνεται να αποτελεί διέξοδο για την είσοδό του στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έχουν προηγηθεί τόσο στο ΔΟΛ, όσο και στον ακυρωθέντα διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ωστόσο η απόκτηση των τίτλων για τους οποίους θα πρέπει να καταβληθεί ποσό τουλάχιστον 2,831 εκατ.  ευρώ δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει και στην έκδοση των εφημερίδων δεδομένου ότι ο όμιλος Σαββίδη δεν διαθέτει την σχετική υποδομή.
Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται το εύλογο ερώτημα αν θα υποβληθεί προσφορά και για τις Εκδόσεις Έθνος όπου υπάρχει δανεισμός εταιρίας συμφερόντων Μπόμπολα της Rostrovar και οι δανειακές υποχρεώσεις είναι της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ.
Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για το Έθνος είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ ποσό διόλου αμελητέο και ο αγοραστής θα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις τις οποίες θα μπορεί να διευθετήσει με τις τράπεζες.
Σημειωτέον ότι η απόκτηση του Έθνους οδηγεί και στην απόκτηση του ελέγχου του Πρακτορείου Ευρώπη που δεν είναι ενεχυριασμένο από τις τράπεζες.
Παράλληλα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν θα χτυπήσει ο όμιλος Μαρινάκη το 50% της Ίριδα δεδομένου ότι κατέχει πλέον το 50% μέσω της απόκτησης του ΔΟΛ.
Επισημαίνεται ότι αν υπάρξει άλλος αγοραστής του 50% τότε θα πρέπει να συμφωνήσει με τον όμιλο Μαρινάκη για την πορεία της εταιρίας ενώ αν δεν υπάρξει κανένας αγοραστής η εταιρία θα οδηγηθεί στον πλήρη έλεγχο από τον όμιλο Μαρινάκη δια των αυξήσεων κεφαλαίου που πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν προκειμένου η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης