Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ερωτήματα ενδοομολικών συναλλαγών των Μινωικών και η θεαματική μείωση προσωπικού

Τα ερωτήματα ενδοομολικών συναλλαγών των Μινωικών και η θεαματική μείωση προσωπικού
Οι απαιτήσεις, οι καθυστερημένες τιμολογήσεις, οι συναλλαγές των μελών ΔΣ και η λήξη συμβάσεων
Θεαματική μείωση απασχολούμενου προσωπικού κατά 52 άτομα παρουσιάζει ο όμιλος των Μινωικών Γραμμών το 2016 γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τα κάλυψη των Γραμμών τη χειμερινή περίοδο.
Ειδικότερα ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στη λήξη των χρήσεων 2016 και 2015, ανερχόταν σε 308 και σε 360 άτομα αντίστοιχα.
Παράλληλα όμως παρατηρείται και μείωση της μισθολογικής δαπάνης στα 15,092 εκ ευρώ από 16,239 εκ ευρώ γεγονός που υποδεικνύει ότι η μείωση του προσωπικού έχει μονιμότερα χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή η εταιρία έχει σημαντικές συναλλαγές με εταιρίες του βασικού μετόχους και συγκεκριμένα ύψους 60 εκ ευρώ ενώ την ίδια στιγμή έχει απαιτήσεις από τις εταιρίες αυτές 19,26 εκ ευρώ ενώ όπως ισχυρίζεται στις οικονομικές καταστάσεις «Στη γραμμή των οικονομικών καταστάσεων «Προμηθευτές και λοιπές βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις» και συγκεκριμένα στο κονδύλι «Έξοδα χρήσεως δεδουλευμένα» συμπεριλαμβάνεται ποσό € 17.091 (2015: € 17.807) το οποίο δεν έχει τιμολογηθεί κατά την 31/12/2016 και γι αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανωτέρω υποχρεώσεις προς συνδεδεμένα μέρη».
Βεβαίως αποτελεί ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει γίνει η τιμολόγηση.
Πέραν αυτού κατά το 2016 η εταιρία όπως ισχυρίζεται από εμπορικές κυρίως συνεργασίες είχε συναλλαγές με μέλη του Δ.Σ .... 77 χιλιάδων ευρώ ενώ υ υπήρχαν απαιτήσεις από μέλη του Δ.Σ. ποσού € 16.
Επίσης οι συναλλαγές με συγγενικά πρόσωπα της Διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών κατά την χρήση 2016 ανήλθαν σε 213 χιλιάδες ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί κατά την 1/1/2017 ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις που είχε συνάψει η εταιρεία με την υπερκείμενη μητρική και εταιρεία θυγατρική της υπερκείμενης μητρικής για τη ναύλωση των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia που δραστηριοποιούνταν στη γραμμή της Αδριατικής.
Συνεπώς, κατά την 1/1/2017 η εταιρεία θυγατρική της υπερκείμενης μητρικής ανέλαβε τη διαχείριση των εν λόγω πλοίων από την εταιρεία, η οποία συγχρόνως, ανέλαβε την γενική πρακτόρευσή τους στην Ελλάδα, συνεχίζοντας πλέον κατ’ αυτό τον τρόπο τη δραστηριοποίηση της στην ίδια γραμμή.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει επιδράσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του 2017.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης