Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Folli Follie στρατηγικός επενδυτής στην Καλογήρου; - Οι διαπραγματεύσεις και τα υποθηκευμένα ακίνητα

tags :
H Folli Follie στρατηγικός επενδυτής στην Καλογήρου; - Οι διαπραγματεύσεις και τα υποθηκευμένα ακίνητα
Κανείς δεν μπορεί να πει στην παρούσα φάση ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων
Το όνομα της Folli Follie ακούγεται ως στρατηγικός επενδυτής στην αλυσίδα πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ που ανήκει στον Όμιλο Λεμονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις της Folli Follie με τις πιστώτριες τράπεζες, με την πρώτη να ζητάει γερό κούρεμα των υποχρεώσεων της Καλογήρου.
Κανείς δεν μπορεί να πει στην παρούσα φάση ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο η περίπτωση της Καλογήρου έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τα στελέχη των πιστωτριών τραπεζών καθώς τα ανοίγματα της αλυσίδας είναι μεγάλα.
Η αλυσίδα Καλογήρου που μετρά 126 χρόνια παρουσίας στην χώρας μας, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας παρά το εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπής λειτουργικών εξόδων που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια και περιελάμβανε μεταξύ άλλων κλείσιμο καταστημάτων.
Η εταιρεία Καλογήρου που έχει συνεργασία με διεθνής Ομίλους από το χώρο της μόδας, εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 49,5 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το 2014 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) έχει ζημιές προ φόρων 11,1 εκατ. ευρώ από ζημιές 12,4 εκατ. ευρώ το 2013.
Μάλιστα στις παρατηρήσεις του ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή σε δύο βασικά ζητήματα:
α) ο Όμιλος εμφανίζει ζημίες μεγάλου ύψους καθώς και ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων. Αυτές οι συνθήκες αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του εφόσον δεν ληφθούν από τη Διοίκηση τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητας
β) Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου την 31.12.2014, έχει καταστεί αρνητικό.
Επίσης έξι από τα ακίνητα της εταιρείας, είναι υποθηκευμένα σε Alpha Bank και Eurobank έναντι 49,85 εκατ ευρώ.

www.bankkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης