Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το παράδοξο φαινόμενο με τον Όμιλο Κοπελούζου και τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν

Το παράδοξο φαινόμενο με τον Όμιλο Κοπελούζου και τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν
Αναζητήσαμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια την Copelouzos Group της οποίας δηλώνει ότι είναι Πρόεδρος ο κ. Κοπελούζος
Ο Δημήτρης Κοπελούζος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες με δραστηριότητες στην Ενέργεια, τη Διαχείριση Αποβλήτων, τα ενεργειακά έργα, το φυσικό αέριο αλλά και την εκμετάλλευση εκθεσιακών χώρων και αεροδρομίων.
Μάλιστα η τελευταία μεγάλη δουλειά στην οποία ενεπλάκη ήταν της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων σε κοινοπραξία με την γερμανική Fraport.
Βέβαια η εταιρία του κ. Κοπελούζου ήταν η Slentel Ltd Κυπριακής Έδρας η οποία εμφανίζεται να ιδρύθηκε το 2011.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Κοπελούζος εμφανίζεται ως Πρόεδρος του Copelouzos Group.
Και είναι προφανές ότι στο ΤΑΙΠΕΔ δεν φαντάστηκαν τη συγκεκριμένη ιδιότητα δεδομένου μάλιστα ότι η εταιρία που μετείχε στο διαγωνισμό ήταν η Slentel.
Αναζητήσαμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια την Copelouzos Group της οποίας δηλώνει ότι είναι Πρόεδρος ο κ. Κοπελούζος.
H αναζήτηση της εν λόγω εταιρίας παραπέμπει στην ιστοσελίδα www.copelouzos.gr όπου εκεί μαθαίνουμε ότι «Ο Όμιλος ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ είναι ένας πλήρως ανεπτυγμένος επιχειρηματικός οργανισμός ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε στρατηγικούς βιομηχανικούς και τεχνολογικούς τομείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»
Επίσης ότι ιδρύθηκε «το 1972 από τον κ. Δημήτριο Χρ. Κοπελούζο με αντικείμενο την κατασκευή λεωφορείων σε δύο βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονταν στην περιοχή της Θήβας, 80χ.λ.μ. από την Αθήνα».
Στην ιστοσελίδα υπάρχει μήνυμα και του Προέδρου κ. Δ. Κοπελούζου ο οποίος υπογράφει κα ως Διευθύνων Σύμβουλος.
Στο μήνυμά του αναφέρει πως «Ο ΟΜΙΛΟΣ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια επενδύει το 80% των κερδών του σε στρατηγικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας και του εξωτερικού με άριστα αποτελέσματα μέχρι σήμερα, που του εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα και σιγουριά για το μέλλον».
Παρόλα αυτά και την εκτεταμένη έρευνα στα μέσα δημοσιότητας (ΓΕΜΗ, Εθνικό Τυπογραφείο) αλλά και στο διαδίκτυο δεν ανευρέθη η ύπαρξη της εταιρίας Copelouzos group.
Και είναι ένα ερώτημα διότι η έννοια του ομίλου όπως ορίζεται και από το νόμο προβλέπει την ύπαρξη μιας εταιρίας στην οποία πάνω υπάρχει πλήθος θυγατρικών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχει πλήθος εταιριών στις οποίες πράγματι ο κ. Κοπελούζος είναι Πρόεδρος ή Διευθύνων Σύμβουλος αλλά οι εταιρίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν ως μετόχους την οικογένεια Κοπελούζου ως φυσικά πρόσωπα.
Οι εταιρίες μάλιστα εμφανίζουν συχνά πυκνά καθυστέρηση στην τήρηση των υποχρεώσεων δημοσιότητας και ειδικά στο σκέλος δημοσίευσης των ισολογισμών.
Φυσικά αυτό δεν είναι όμιλος.
Και φυσικά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν τα αναφερόμενα από τον κ. Κοπελούζο στο μήνυμα περί επενδύσεων.
Το ερώτημα βέβαια είναι προς τι η εμφάνιση του κ. Κοπελούζου ως Προέδρου ενός ομίλου χωρίς εταιρική οντότητα.
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;
Θα ήταν χρήσιμο ο λόγος αυτός να γίνει ευρύτερα γνωστός ώστε να γίνει και αντιληπτή η όλη στρατηγική του διακεκριμένου επιχειρηματία.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης