Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύελλα αντιδράσεων κατά του μεγαλοεπενδυτή Marc Faber – Είπε πως «οι ΗΠΑ είναι πλούσιες χάρη στους λευκούς»

tags :
Θύελλα αντιδράσεων κατά του μεγαλοεπενδυτή Marc Faber – Είπε πως «οι ΗΠΑ είναι πλούσιες χάρη στους λευκούς»
«Διαφορετικά, οι Η.Π.Α. θα έμοιαζαν με τη Ζιμπάμπουε», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές
Την οργισμένη αντίδραση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι αναφορές του γνωστού επενδυτή Marc Faber, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (17 Οκτωβρίου 2017) υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι πλούσιες και πετυχημένες επειδή, ευτυχώς («thank god»), πριν 200 χρόνια μετανάστευσαν σε αυτές οι λευκοί και όχι οι έγχρωμοι.
Διαφορετικά, οι Η.Π.Α. θα έμοιαζαν με τη Ζιμπάμπουε», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές, που έφεραν στο φως οι Financial Times.
Ο Ελβετός, συντάκτης και εκδότης του περιοδικού «The Gloom, Boom & Doom Report», επικεφαλής της -εδρεύουσας στο Χονγκ Κονγκ- Drexel Burnham Lambert, είναι κυρίως γνωστός για τις «bearish» προβλέψεις του σχετικά με τη Wall Street.
Οι δύο πρώτες «καμπάνες» ήρθαν λίγα μόλις λεπτά μετά το ρατσιστικό σχόλιο.
Το CNBC, το αμερικανικό κανάλι που φιλοξενεί συχνά τον κ. Faber, έγραψε στο Twitter πως δεν ενδιαφέρεται από εδώ και στο εξής να καλέσει τον επενδυτή, ενώ η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Sprott, ζήτησε την άμεση παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο.
Η καναδέζικη Sprott ξεκαθάρισε πως είναι περήφανη που το εργατικό της δυναμικό προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και φυλές.
Η ανακοίνωση της εταιρείας:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης