Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Τα αμερικανικά νοικοκυριά επενδύουν μαζικά στη Wall Street, υποχωρούν τα ταμειακά διαθέσιμα

tags :
Morgan Stanley: Τα αμερικανικά νοικοκυριά επενδύουν μαζικά στη Wall Street, υποχωρούν τα ταμειακά διαθέσιμα
Η αύξηση έχει παρατηρηθεί μόνο πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά και το «κραχ» των τεχνολογικών μετοχών, το 2000
Οι νέοι χρηματιστηριακοί λογαριασμοί των Αμερικανών πολιτών αυξήθηκαν κατά 719.000 (+34%) -σε ετήσια βάση- το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Morgan Stanley, καθώς οι πολίτες των Η.Π.Α. προσπαθούν να επωφεληθούν από το συνεχόμενο «ράλι» των δεικτών της Wall Street.
Η εν λόγω αύξηση έχει παρατηρηθεί μόνο πριν από την άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση του 2007, αλλά και το «κραχ» των τεχνολογικών μετοχών, το 2000, επισημαίνεται.
Ως αποτέλεσμα, τα συνολικά κεφάλαια που έχουν επενδύσει οι Αμερικανοί σε εγχώριες μετοχές ανέρχονται πλέον σε 3,04 τρισ. δολάρια, με το ποσό να -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- να αυξάνεται περαιτέρω το γ' 3μηνο 2017.
Ωστόσο, οι επενδύσεις συνεπάγονται και μείωση των καταθέσεων.



Μέχρι και το τέλος του 2017, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως τα ταμειακά διαθέσιμα των πολιτών-επενδυτών θα έχουν υποχωρήσει κατά 11,5%.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατη έρευνα του «E*Trade» διαπίστωνε πως το ένα τρίτο των «millennial»-επενδυτών σκοπεύει να αγοράσει μετοχές μέσα στο β' 6μηνο 2017, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τις ηλικίες άνω των 55 ετών, ήταν μόλις 9%.
Μάλιστα, το 80% των «millennial» (όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980 και 2000) σκοπεύει να τοποθετηθεί σε «επικίνδυνα» περιοσιακά στοιχεία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης