Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ο Kurz μετατοπίστηκε προς τα δεξιά, υποσχόμενος να εμποδίσει τους μετανάστες

Independent: Ο Kurz μετατοπίστηκε προς τα δεξιά, υποσχόμενος να εμποδίσει τους μετανάστες
Η ανάλυση αναφέρει ότι η αυστριακή πολιτική ζωή πραγματοποίησε έντονη στροφή προς τα δεξιά, καθώς καταγράφηκαν κέρδη για τα ακραία και τα συντηρητικά κόμματα στις εκλογές
Η βρετανική Independent γράφει ότι "η Αυστρία στρέφεται προς τα δεξιά και εκλέγει τον νεότερο ηγέτη στην Ευρώπη.
Η ανάλυση αναφέρει ότι η αυστριακή πολιτική ζωή πραγματοποίησε έντονη στροφή προς τα δεξιά, καθώς καταγράφηκαν κέρδη για τα ακραία και τα συντηρητικά κόμματα στις εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο 31χρονος S. Kurz φαίνεται έτοιμος να γίνει καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς το κόμμα του OVP πέτυχε να συγκεντρώσει παραπάνω από το 31% των ψήφων.
 Ο πιο πιθανός κυβερνητικός εταίρος του ανθρώπου, που θα είναι ο νεότερος ηγέτης της Δύσης, είναι το FPO, ένα ακροδεξιό μόρφωμα που είναι ενάντια στους ξένους και τους μουσουλμάνους.
 Με τα αποτελέσματα να μην έχουν ακόμα επισημοποιηθεί, δεν είναι σαφές εάν το FPO ή το SPO, οι κεντροαριστεροί σοσιαλδημοκράτες, έχουν έρθει στη δεύτερη θέση – καθώς και τα δύο κόμματα έχουν περίπου το 26% των ψήφων.
Η προεκλογική εκστρατεία κυριαρχήθηκε από το ζήτημα της μετανάστευσης, με το FPO να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για τη στάση της.
Ο κ. Kurz μετατόπισε το κόμμα του προς τα δεξιά, υποσχόμενος να κλείσει τους μεταναστευτικούς διαδρόμους προς την Ευρώπη, να εμποδίσει τους μετανάστες που έφθασαν πρόσφατα στη χώρα να λαμβάνουν επιδόματα και να θεσπίσει ανώτατο όριο για τους πρόσφυγες που θα δέχεται η χώρα..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης