Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερευνητές ανακαλύπτουν ελάττωμα που καθιστά το Wi-Fi ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις

tags :
Ερευνητές ανακαλύπτουν ελάττωμα που καθιστά το Wi-Fi ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις
Η Wi-Fi Alliance, μια ομάδα που αντιπροσωπεύει εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας Wi-Fi, δήλωσε ότι το ζήτημα "θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω απλής ενημέρωσης του λογισμικού"
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, προειδοποίησε για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο που συνδέονται με το ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα για την εξασφάλιση επικοινωνιών Wi-Fi, αφού Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ένα ελάττωμα που θα επέτρεπε στους χάκερς να διαβάσουν πληροφορίες που θεωρούνται κρυπτογραφημένες ή να μολύνουν τους ιστότοπους με κακόβουλο λογισμικό.
Η προειδοποίηση, αναφέρει ότι το ελάττωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εντός της εμβέλειας ενός δικτύου Wi-Fi χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο WPA2, για την κατάληψη ιδιωτικών επικοινωνιών.
Συνιστούσε την εγκατάσταση ενημερώσεων από τους προμηθευτές για τα προϊόντα που επηρεάζονται.
Οι Βέλγοι ερευνητές Mathy Vanhoef και Frank Piessens από το βελγικό πανεπιστήμιο KU Leuven ανακάλυψαν το σφάλμα στο WPA2, το οποίο εξασφαλίζει σύγχρονα συστήματα Wi-Fi που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους για ασύρματες επικοινωνίες μεταξύ κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και άλλων συνδεδεμένων συσκευών με servers ή hot spots.
"Εάν η συσκευή σας υποστηρίζει Wi-Fi, πιθανότατα επηρεάζεται", ανέφεραν στην ιστοσελίδα www.krackattacks.com, την οποία δημιούργησαν για να παρέχουν τεχνικές πληροφορίες, σχετικά με το ελάττωμα και τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι χάκερς, για να επιτεθούν σε ευάλωτες συσκευές.
Δεν ήταν σαφές πόσο δύσκολο θα ήταν για τους χάκερς να εκμεταλλευτούν το σφάλμα ή αν το ελάττωμα έχει χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει επιθέσεις.
Η Wi-Fi Alliance, μια ομάδα που αντιπροσωπεύει εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας Wi-Fi, δήλωσε ότι το ζήτημα "θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω απλής ενημέρωσης του λογισμικού".
Η ομάδα δήλωσε ότι είχε συμβουλεύσει τα μέλη να απελευθερώσουν τα patches γρήγορα και συνέστησε στους καταναλωτές να εγκαταστήσουν γρήγορα αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης