Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σοβαρή ήττα υπέστη ο Macron στις εκλογές για τη Γερουσία - Ενισχυμένη η Δεξιά

Γαλλία: Σοβαρή ήττα υπέστη ο Macron στις εκλογές για τη Γερουσία - Ενισχυμένη η Δεξιά
Μετά τις διαδοχικές του ήττες στις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί τη δύναμη της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Άνω Βουλή
Η πλειοψηφία της γαλλικής δεξιάς βγαίνει ενισχυμένη από τις σημερινές εκλογές (24/9) για τη Γερουσία, όπου η παράταξη La Republique en Marche (LREM) του Emmanuel Macron υπέστη σοβαρή ήττα και βρίσκεται μακριά από τους αρχικούς της στόχους.
Μετά τις διαδοχικές του ήττες στις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί τη δύναμη της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Άνω Βουλή.
«Καταφέραμε κάτι περισσότερο από το να αντισταθούμε.
Απόψε , το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι στη Γερουσία η πρώτη δύναμη της αριστερής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο βουλευτής Luc Carvounas.
Ο πρόεδρος της Γερουσίας Zerard Larcher έκανε λόγο για μία «απαιτητική και θετική« πλειοψηφία της δεξιάς στη Γερουσία, προβλέποντας ότι με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων η δύναμη του κόμματος Les Republicains θα περάσει από τους 142 στους 150 περίπου.
Η ομάδα της LREM αριθμούσε 20 γερουσιαστές στην απερχόμενη Γερουσία και περιμένει 20 έως 30 στη νέα σύνθεση.
«Ηδη τουλάχιστον 10 γερουσιαστές: απέναντι στο Macron, θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του λαού στη Γερουσία», έγραψαν στο Twitter οι κομμουνιστές της Γερουσίας.
Το Εθνικό Μέτωπο δεν καταλαμβάνει έδρα στη Γερουσία, αλλά καταγράφει «μία πραγματική αύξηση των ψήφων», σύμφωνα με την πρόεδρό του Marine Le Pen.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης