Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το ευρώ έως τα 1,1903 δολ. μετά τα exit polls των γερμανικών εκλογών

Πτώση για το ευρώ έως τα 1,1903 δολ. μετά τα exit polls των γερμανικών εκλογών
Στις διαπραγματεύσεις στη Ν. Ζηλανδία – Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Πτωτικά κινείται το ευρώ μετά τη νίκη της Angela Merkel για μία τέταρτη θητεία, νίκη, όμως, η οποία συνοδεύθηκε από χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, ενώ η καγκελάριος βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Το ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,1903 δολάρια στις συναλλαγές στη Ν. Ζηλανδία, για να καλύψει μέρος των απωλειών του και να διαμορφωθεί κοντά στο επίπεδο των 1,192 δολαρίων.



Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ευρώ μπορεί να συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, μετά τις γερμανικές εκλογές.
«Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στο ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ότι δεν θα έχει καλή πορεία και μάλιστα ενώ περιμένουν τις ιταλικές εκλογές του 2018.
Πάντως οποιαδήποτε πτώση στο ευρώ θα το καταστήσει αγοραστική ευκαιρία, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα αλλά και της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Οκτώβριο», εκτιμά ο Valentin Marinov, στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole.
«Η εντολή προς την Merkel για μεγαλύτερη συνοχή της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον τόσο ισχυρή.
Θεωρώ ότι το ευρώ θα σταματήσει κοντά στο 1,20 έναντι του δολαρίου και θα υποχωρήσει ελαφρώς εντός του φθινοπώρου», σημείωσε με τη σειρά του ο Thomas Thygesen της SEB.
«Το ελβετικό φράγκο μπορεί να είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους των γερμανικών εκλογών, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του SPD να μην συμμετέχει σε μία νέα γερμανική κυβέρνηση», τονίζει ο Maximilian Kunkel, αναλυτής της UBS Wealth Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης