Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν πρώτες στη Βόρεια Κορέα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν πρώτες στη Βόρεια Κορέα
«Δεν προστατεύω τη Βόρεια Κορέα αυτή τη στιγμή, λέω απλώς ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν με αυτή την ανάλυση», τόνισε ο επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας
Η κατοχή πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα παρεμποδίζει τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν πρώτες ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του ασιατικού κράτους, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov  σε συνέντευξή του.
«Οι Αμερικανοί δεν θα χτυπήσουν επειδή γνωρίζουν σίγουρα ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει ατομικές βόμβες», σημείωσε ο Lavrov σήμερα (24/9) στην τηλεόραση NTV της Ρωσίας.
«Δεν προστατεύω τη Βόρεια Κορέα αυτή τη στιγμή, λέω απλώς ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν με αυτή την ανάλυση», τόνισε ο επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας.
Ο Lavrov υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ «αποκλειστικά επειδή είχαν 100% πληροφορίες ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής», αντικρούοντας τα επιχειρήματα της τότε αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών αυξήθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong-ho αντάλλαξαν απειλές.
Το Σάββατο (23/9), τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη των ΗΠΑ Β-1Β πέταξαν πάνω από τα διεθνή ύδατα ανατολικά της Βόρειας Κορέας.
Ο Lavrov τόνισε ότι χιλιάδες αθώοι άνθρωποι θα υποφέρουν, στη Βόρεια Κορέα και στις όμορες χώρες, όπως Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ίσως  Κίνα και Ρωσία από ένα στρατιωτικό πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης