Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο χάρτης των εκλογών - Οι μεγάλες αλλαγές και το ρεκόρ της Merkel

Γερμανία: Ο χάρτης των εκλογών - Οι μεγάλες αλλαγές και το ρεκόρ της Merkel
Έτοιμη να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ η Merkel
Η επικράτηση της Angela Merkel στις σημερινές (24 Σεπτεμβρίου 2017) γερμανικές εκλογές θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.
Ταυτόχρονα βέβαιη θεωρείται και η ύπαρξη σημαντικής διαφοράς μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να την τοποθετούν ακόμη και στο 13%.
Παράλληλα αναμένεται ότι στη νέα γερμανική βουλή θα εισέλθουν τόσο οι Φιλελεύθεροι (FDP) όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δύο κόμματα τα οποία δεν είχαν παρουσία στην απερχόμενη Bundestag.
Στις εκλογές του 2013 το CDU/CSU είχε λάβει 41,5%, το SPD ποσοστό 25,7%, η Αριστερά ήταν στο 8,6%, το κόμμα των Πρασίων στο 8,4%, το FDP είχε λάβει το 4,8%, ενώ το ποσοστό του AfD είχε διαμορφωθεί στο 4,7%.

GERMANYELECTIONS

Το ενδιαφέρον εστιάζεται, όμως, και στις γενικότερες αλλαγές που μπορούν να υπάρξουν στην επόμενη γερμανική βουλή, σε σύγκριση με αυτήν που δημιουργήθηκε το 2013.
Αλλά και στο πώς θα ψηφίσουν οι ανά την χώρα περιοχές και κατά πόσο θα υπάρξει αλλαγή στάσης, λόγω τόσο των εξελίξεων στο μεταναστευτικό όσο και στην οικονομία.


Το σίγουρο είναι ότι η Angela Merkel είναι έτοιμη να σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ και να καταστεί η μακροβιότερη καγκελάριος στη γερμανική ιστορία.

GERMANYELECTIONS3

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης