Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές του Trump εναντίον της Βόρειας Κορέας: O Kim δεν θα είναι για εδώ για πολύ ακόμη

Νέες απειλές του Trump εναντίον της Βόρειας Κορέας: O Kim δεν θα είναι για εδώ για πολύ ακόμη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong Ho είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είναι αναπόφευκτη η πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ
Συνέχεια στην επιθετική ρητορική εναντίον  της Βόρειας Κορέας έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποιώντας τον υπουργό Εξωτερικών της ασιατικής χώρας αλλά και τον ηγέτη του Kim Jong-un, ότι δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη.
Επίσης κατηγόρησε την Πιονγκιάνγκ, πως σκηνοθέτησε ένα αντιαμερικανικό συλλαλητήριο. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong Ho δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο (23/9) ότι είναι αναπόφευκτη η πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον Kim Jong-un «πυραυλάνθρωπο σε αποστολή αυτοκτονίας». 
«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλάει στον ΟΗΕ.
Αν αντανακλά τις σκέψεις του μικρού πυραυλάνθρωπου (σ.σ. Kim), δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη», έγραψε ο Trump στο Twitter.
Ο Trump και ο Kim έχουν ανταλλάξει το τελευταίο διάστημα απειλές και προσωπικές προσβολές ενώ η Πιονγκγιάνγκ εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ικανών να πλήξουν τις ΗΠΑ.
Οι αναλυτές υποστηρίζ9ουν ότι η κλιμάκωση της ρητορικής αυξάνει τον κίνδυνο ενός εσφαλμένου υπολογισμού από τη μια πλευρά ή την άλλη που θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις.
Η κρατική τηλεόραση KRT της Βόρειας Κορέας παρουσίασε βίντεο σήμερα (24/9), δείχνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθούν μα αντιαμερικανική διαδήλωση  στην πλατεία Kim Il Sung στην Πιονγκγιάνγκ.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA του Βορρά ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τη διαδήλωση ενώ μεταδόθηκε σε επανάληψη το διάγγελμα του Kim Jong –un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης