Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαία επίτροπος: Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αξίζει να γίνουν επενδύσεις - Η Κομισιόν θα την στηρίξει

Ευρωπαία επίτροπος: Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αξίζει να γίνουν επενδύσεις - Η Κομισιόν θα την στηρίξει
Η προσέλκυση επενδύσεων στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη για καμία χώρα, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για συνδεσιμότητα, υποδομές και ψηφιοποίηση 
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αξίζει να γίνουν επενδύσεις και τα πλεονεκτήματα της τα γνωρίζει πολύ καλά η Κομισιόν» δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Mariya Gabriel.
Τόνισε ωστόσο οτι «η προσέλκυση επενδύσεων στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη για καμία χώρα. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για συνδεσιμότητα, υποδομές, ψηφιοποίηση. Αλλά όλα γίνονται μέσω κοινών δράσεων. Γι΄αυτό και εμείς ως Επιτροπή δίνουμε τον τόνο και διαθέτουμε ποσά για την Ψηφιακή αναβάθμιση».
Αναφερόμενη στην Ελλάδα υποστήριξε πως «έχει δώσει πολλά στην Ευρώπη και η Κομισιόν είναι έτοιμη να την στηρίξει, για να ισχυροποιήσει την οικονομία της, θέτοντας στη διάθεσή της μια σειρά από προγράμματα και πόρους που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο ελάχιστων εγγυήσεων» για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και στον τομέα της Ψηφιακής οικονομίας».
Η Βουλγάρα επίτροπος υποστηρίζει την ανάγκη ψηφιακής δεξιότητας στα πανεπιστήμια, στη δημόσια διοίκηση και στα νοσοκομεία. Ερωτηθείσα «πού θα βρεθούν οι πόροι για να επενδυθούν», απαντά ότι υπάρχουν νέα ευρωπαϊκά πρόγραμμα συνιστώντας να μην μένουμε προσηλωμένοι στους «αυθόρμητους πόρους που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η οποία είναι «η πρώτη επίσημη επίσκεψη σε κράτος μέλος μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Ψηφιακής Οικονομίας η Επίτροπος δίνει τον τόνο στις ευκαιρίες που δίνονται και στη χώρα μας με την κοινή ψηφιακή αγορά». Άλλωστε, «πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί μιλάμε για το μέλλον» λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι παρά την κρίση η ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει ένας μεγάλος πόλος έλξης επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης