Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δισεκατομμυριούχος Jim Breyer αναμένει συνέχεια της ανόδου στις τεχνολογικές μετοχές

tags :
Ο δισεκατομμυριούχος Jim Breyer αναμένει συνέχεια της ανόδου στις τεχνολογικές μετοχές
Οι κινεζικές εταιρείες που «πιστεύει» ο επενδυτής είναι οι Baidu, Alibaba και Tencent
Τη στιγμή που ουκ ολίγοι αναλυτές μιλούν για επικείμενη επανάληψη του έτους 2000, όταν οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street κατέρρευσαν ακόμη και πάνω από το ήμισυ μέσα σε λίγες ημέρες, ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής εμφανίζεται υπεραισιόδοξος.
Μιλώντας στο CNBC, o κ. Jim Breyer εκτίμησε πως οι μετοχές των κολοσσιαίων τεχνολογικών θα ενισχυθούν περαιτέρω:
«Πέντε χρόνια νωρίτερα, είχα πει πως οι Facebook, Apple, Netflix, Google (“FANG") και οι κινεζικές διαδικτυακές εταιρείες, είναι οι καλύτερες επενδυτικές επιλογές.
Ακόμη το πιστεύω».
Οι κινεζικές εταιρείες που «πιστεύει» είναι οι Baidu, Alibaba και Tencent, με το ακρωνύμιο «ΒΑΤ».
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Breyer Capital είναι επενδυτής σε περισσότερες από 40 τεχνολογικές εταιρείες που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία δημόσιες προσφορές ή συγχωνεύσεις.
«Οι εταιρείες FANG (FAANG με την Amazon) και BAT κατευθύνονται από τους ιδρυτές τους, ενώ προσλαμβάνουν μερικά από τα μεγαλύτερη ταλέντα της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», εξηγεί.
Οι μετοχές των FAANG -με εξαίρεση την Apple- κατέγραψαν απώλειες σχεδόν 7%, σε αντίθετο κλίμα από τα απανωτά ιστορικά υψηλά των τριών κύριων χρηματιστηριακών δεικτών της Νέας Υόρκης.
Ειδικότερα, απώλειες έως και 7% κατέγραψαν τον περασμένο μήνα οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet, ενώ η Apple υποχώρησε περίπου 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης