Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron κατακρίνει τη Nokia για τις περικοπές θέσεων εργασίας στη Γαλλία

Ο Macron κατακρίνει τη Nokia για τις περικοπές θέσεων εργασίας στη Γαλλία
Το σχέδιο της Nokia να μειώσει 597 θέσεις εργασίας στη Γαλλία μέχρι τα τέλη του 2019, μέρος της προσπάθειας εξοικονόμησης 1,2 δισ. ευρώ, έχει μετατεθεί για τις 2 Οκτωβρίου 2017
H απόφαση της φινλανδικής εταιρείας Nokia να προχωρήσει σε περικοπές περίπου 600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε όταν αγόρασε την ανταγωνίστρια Alcatel-Lucent το 2016, όπως δήλωσε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron.
"Η γαλλική κυβέρνηση βοήθησε τη Nokia, η οποία ανέλαβε σαφείς δεσμεύσεις", δήλωσε ο Macron κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου μετά την επίσκεψη της Φιλανδού πρωθυπουργού Juha Sipila.
Πρόσθεσε ότι η μόνη επιλογή της Nokia ήταν να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και θα είναι «άκαμπτος» απέναντι στην εταιρεία.
Ο Macron, τότε υπουργός οικονομικών, έδωσε την «ευλογία» του για την εξαγορά της Alcatel από τη Nokia το 2016, σε αντάλλαγμα της υπόσχεσης του φινλανδικού ομίλου να προσλάβει 500 άτομα στην έρευνα και την ανάπτυξη στη Γαλλία.
Το σχέδιο της Nokia να μειώσει 597 θέσεις εργασίας στη Γαλλία μέχρι τα τέλη του 2019, μέρος της προσπάθειας εξοικονόμησης 1,2 δισ. ευρώ, έχει μετατεθεί για τις 2 Οκτωβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης