Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Αυτοί είναι οι 4 κλάδοι που θα «καταστρέψει» η Amazon

tags :
Morgan Stanley: Αυτοί είναι οι 4 κλάδοι που θα «καταστρέψει» η Amazon
Στην πρώτη θέση ο κλάδος πολυκαταστημάτων, με το 49% των αναλυτών να μιλά για σημαντικές αλλαγές στις Η.Π.Α.
Τη στιγμή που η κολοσσιαία εταιρεία του Jeff Bezos απλώνει τα «δίχτυα» της σε όλο και περισσότερους κλάδους, ορισμένοι εκ των οποίων δε συνδέονται με τις βασικές της δραστηριότητες λιανικής στο διαδίκτυο, αυξάνονται οι ανησυχίες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δεδομένου του ασύλληπτου μεγέθους της εταιρείας.
Η Amazon όχι απλά έχει εξαπλωθεί -μεταξύ άλλων- στην αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων και λιανικής (μη διαδικτυακής), αλλά πλέον φαίνεται πως επιθυμεί να διεκδικήσει και ηγετική θέση.
Συμμεριζόμενη λοιπόν τα παραπάνω, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley πραγματοποίησε έρευνα για τους κλάδους που θα «καταστρέψει» μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ο γίγαντας του διαδικτύου.
Στην πρώτη θέση ο κλάδος πολυκαταστημάτων, με το 49% των αναλυτών να μιλά για σημαντικές αλλαγές στις Η.Π.Α. μετά την εξαγορά (εναντι 13 δισ. δολαρίων) της Whole Foods από την Amazon, που θα θέσει «με την πλάτη στον τοίχο» τους μικρότερους επιχερηματίες.
Ακολουθούν ο κλάδος των μεταφορικών, με 43%, η λιανική, με 40% και η αγορά ακινήτων στη λιανική, με 36%.
Να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street έχει ενισχυθεί κατά 27,5% μέσα στο 2017 (στα 462 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση!), με βάση το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης