Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel Barnier (ΕΕ): Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η ομιλία May – Η Βρετανία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες

Michel Barnier (ΕΕ): Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» η ομιλία May – Η Βρετανία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες
Ανακοίνωση του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΕ για το Brexit
Την ύπαρξη «εποικοδομητικού πνεύματος» στην ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, αναφορικά με το Brexit, διέκρινε ο Miche Barnier, επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Ένωσης για το εν λόγω ζήτημα.
Όπως τόνισε ο Barnier οι δηλώσεις της May ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για το Brexit αλλά και το ότι η Βρετανία είναι πρόθυμη να δεσμευθεί για θέματα που αφορούν πληρωμές προς τις Βρυξέλες, δείχνουν ότι «υπάρχει θέληση για να καταγραφεί πρόοδος».
Παράλληλα, όμως, ξεκαθάρισε ότι η μελλοντική σχέση Βρετανίας-ΕΕ θα πρέπει να στηρίζεται σε μία ισορροπία «δικαιωμάτων και υποχρεώσεων» και θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες που ισχύουν στην Ένωση.
«Πρέπει να φθάσουμε σε συμφωνία έως το φθινόπωρο του 2018 σχετικά με τις συνθήκες ομαλής αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η Βρετανία θα πάψει να είναι μέλος της ΕΕ στις 30 Μαρτίου 2019», αναφέρει η ανακοίνωση του Barnier.
Σημειώνεται ότι η May ανάλυσε διεξοδικά τις απόψεις της αναφορικά με τη σχέση που θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Brexit, σε σημερινή (22 Σεπτεμβρίου) της ομιλία στη Φλωρεντία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης