Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό
Η απειλή είναι σημαντική επειδή μια τέτοια πυροδότηση θα γίνει για πρώτη φορά πέρα από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong Ho δήλωσε σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η χώρα του μπορεί να εξετάσει τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.
Ο Ri Yong Ho δήλωσε ότι η πυροδότηση μιας "βόμβας υδρογόνου" θα ήταν μια πιθανή δράση εναντίον των ΗΠΑ.
Η απειλή του Ri Yong Ho είναι σημαντική επειδή μια τέτοια πυροδότηση θα γίνει για πρώτη φορά πέρα από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας.
Η Ιαπωνία, για παράδειγμα, βρίσκεται μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του Ειρηνικού Ωκεανού.
Οι προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές της δικτατορίας έλαβαν χώρα στα απομονωμένα βουνά της.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (22/9)ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong un, χαρακτήρισε ψυχικά διαταραγμένο χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump και υπογράμμισε πως ο Trump θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του κατά της Β. Κορέας.
Ο Kim Yong un αναφερόμενος στην ομιλία Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» τη Β. Κορέα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές τους.
«Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία που έκανε ο Trump» τόνισε ο Kim Yong un, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να καταστρέψει τελείως τη Βόρεια Κορέα με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», τόνισε ο ηγέτης της Β. Κορέας σε μια-μάλλον σπάνια-ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο.
«Ο Trump θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες που δεν θα περιμένει.
Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά» τόνισε ο Kim Yong un, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός» ενώ σημείωσε ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης