Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theurer (FDP): Πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός για έξοδο μιας χώρας από το ευρώ με ομαλό τρόπο

Theurer (FDP): Πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός για έξοδο μιας χώρας από το ευρώ με ομαλό τρόπο
To FDP είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Την άποψη ότι πρέπει να προβλεφθεί ένας μηχανισμός προκειμένου να μπορεί μια χώρα να εγκαταλείψει της ευρωζώνη με «ομαλό» τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να φύγει από την ΕΕ εκφράζει ο Michael Theurer, Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων (FDP), με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η Γερμανία συμφώνησε στη εισαγωγή του ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ένα σκληρό νόμισμα» επισημαίνει ο Theurer εξηγώντας πως «αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος της ευρωζώνης είναι αναγκασμένο να ακολουθεί μια δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, η οποία είναι προσανατολισμένη στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, είτε το θέλει είτε όχι».
Ως εκ τούτου, συνεχίζει, «το FDP επικαλείται το δικαίωμα να μπορεί μια χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη κατά τρόπο ομαλό χωρίς να πρέπει εγκαταλείψει και την ΕΕ».
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει πως η εκλογή του Macron είναι «μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για τολμηρές αλλαγές» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία.
Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι προσπάθειες επίτευξης συναίνεσης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ζητήματα όπως ο ευρωπαϊκός έλεγχος των συνόρων, η ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.
Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη να γίνει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης «αυστηρότερο» και να εφαρμοστεί «πιο προσεκτικά» στο μέλλον, ενώ, μεταξύ άλλων απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, καθώς θα οδηγήσει σε μια «ένωση συνεχών μεταφορών» (σ.σ. χρημάτων από τις πλούσιες χώρες στις πιο φτωχές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης