Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι η χώρα του «θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία»
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (22/9/2017) η Wall Street, καθώς η «εκτόξευση» νέων απειλών από τη Βόρεια Κορέα επανέφερε στο προσκήνιο τις γεωπολιτικές ανησυχίες, στρέφοντας τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Yong Un, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του «θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία, μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump».
Ο Kim αναφερόταν στην ομιλία Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα «καταστρέψουν τελείως» τη Βόρεια Κορέα.
Αν και στην ανακοίνωσή του ο Kim δεν διευκρινίζει τι είδους απάντηση σκοπεύει να δώσει στις απειλές του Trump, τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, ο οποίος σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αν και είχε αναφέρει ότι «δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Kim Yong un», είχε υποστηρίξει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια δυνατή πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε ψυχικά διαταραγμένο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του κατά της χώρας του.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,01%, στις 22.358,00 μονάδες, o S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,13% και κινείτο στις 2.497,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,12% χαμηλότερα, στις 6.414,69 μονάδες.



O Trump δεν άργησε να απαντήσει, αναφέροντας πως ο Kim είναι ένας τρελός που δεν ενδιαφέρεται για τον λαό της Βόρειας Κορέας.
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές μετοχές παραμένουν επηρεασμένες από τις προχθεσινές (20/9) ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με την κεντρική τράπεζα να υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Σήμερα, ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων το 2017 και σε άλλες τρεις το 2018.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες ασκεί και σήμερα η μετοχή της Apple (-1,3%), που από την αρχή της εβδομάδας υποχωρεί κατά 4%, στον απόηχο κακών κριτικών για το iPhone 8 και το Apple Watch, αλλά και της συμφωνίας μεταξύ Google και HTC.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα ανοδικά, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους στη συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αργότερα εντός της ημέρας.
Περί τις 16:50, το Brent ενισχυόταν κατά 0,6%, στα 56,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κατέγραφε κέρδη 0,1% και κινείτο στα 50,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης