Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JPMorgan μεταφέρει δραστηριότητες και χιλιάδες υπαλλήλους της στη Βαρσοβία

tags :
Η JPMorgan μεταφέρει δραστηριότητες και χιλιάδες υπαλλήλους της στη Βαρσοβία
Τα τελευταία χρόνια, η Πολωνία καθιερώθηκε ως ένας σημαντικός κόμβος για τις εταιρείες που επιθυμούν μία νέα έδρα στο εξωτερικό
Μία εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου αναμένεται να μεταφέρει μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων στη Βαρσοβία, πρωτεύουσα πολύ της Πολωνίας, καθώς το Λονδίνο κινδινεύει να χάσει τον «τίτλο» του χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης, ενόψει Brexit.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, κ. Mateusz Morawiecki, η JP Morgan -η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής- θα μεταφέρει «αρκετές χιλιάδες» υπαλλήλους της και μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της -πιθανότατα από το Λονδίνο- από το Λονδίνο στη Βαρσοβία, όπου θα δημιουργηθούν νέες μονάδες που θα θα επικεντρώνονται στη διαχείριση κινδύνων, τα δεδομένα και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Τα τελευταία χρόνια, η Πολωνία καθιερώθηκε ως ένας σημαντικός κόμβος για τις εταιρείες -ειδικά του χρηματοπιστωτικού τομέα- που επιθυμούν μία νέα έδρα στο εξωτερικό, χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας και το υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των υπαλλήλων.
Αυτή τη στιγμή, περίπου 200.000 τραπεζίτες εργάζονται στην πόλη, με τους 50.000 να αποτελούν εργατικό δυναμικό ξένων τραπεζών.
Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Η ελβετική UBS απασχολεί ήδη 3.000 άτομα στην Κρακοβία, η Credit Suisse διαθέτει 4.000 υπαλλήλους στη δυτική πόλη Βρότσλαβ, ενώ η αμερικανική Citigroup 5.000 στη Βαρσοβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης