Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Δημοσκοπήσεις: Ευρύ προβάδισμα Merkel, στο 37% το CDU/CSU - Στο 22% το SPD - Τρίτη θέση για το AfD

Γερμανία - Δημοσκοπήσεις: Ευρύ προβάδισμα Merkel, στο 37% το CDU/CSU - Στο 22% το SPD - Τρίτη θέση για το AfD
Ισχυρό προβάδισμα καταγράφει το CDU της Angela Merkel
Σε μια ευρεία νίκη των Χριστιανοδημοκρατών συγκλίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ αναμένεται «μάχη» για την τρίτη θέση - «κλειδί».
Ισχυρό προβάδισμα καταγράφει το CDU της Angela Merkel σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GMS.
Οι συντηρητικοί απώλεσαν ωστόσο μια ποσοστιαία μονάδα,  ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα της Μerkel βρίσκεται στο 37% με τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP) να διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.
Το AfD αύξησε το ποσοστό του σε 10%, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) να βρίσκονται αμφότερα στο 9%.
Το ποσοστό των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.
Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%, σε αντίθεση με το 29% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια.



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/09(), η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και το αδελφό της βαυαρικό κόμμα, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), συγκεντρώνουν το 36%.
Το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κατατάσσεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 11%.
Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «RTL» και του περιοδικού «Stern», που δημοσιεύθηκε  στις 19/9/2017, έδειξε ότι το ποσοστό στήριξης στο μπλοκ CDU/CSU της Merkel υποχώρησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 36% - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 - ενώ το ποσοστό του SPD παρέμεινε αμετάβλητο στο 23%.
Την ίδια ώρα, η Αριστερά (Die Linke) εξασφαλίζει το 10%, αποτελώντας την τρίτη πολιτική δύναμη στην Bundestag.
Παράλληλα, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζουν από 9%, ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν στο 8%.



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της INSA
για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Bild», το CDU/CSU εξασφαλίζει το 36% των ψήφων - ποσοστό κατά 0,5% μειωμένο - ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες εξασφαλίζουν το 22% - κατά 1,5% χαμηλότερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης