Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Ιδανικά έως τέλος του 2017 η ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης για Ελλάδα

tags :
Dijsselbloem: Ιδανικά έως τέλος του 2017 η ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης για Ελλάδα
O Jeroen Dijsselbloem καταφθάνει στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατό και ιδανικά έως τα τέλη του 2017, κάνει λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, στην επιστολή απολογισμού προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, για την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, στις 15 Σεπτεμβρίου.
Επί της ουσίας στην επιστολή αναφέρονται όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Κάνει λόγο επίσης για την ανησυχία που έχει προκαλέσει το ζήτημα της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
O Jeroen Dijsselbloem καταφθάνει στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, o Dijsselbloem είχε δηλώσει ότι στόχος είναι η γ’αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2017.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αναφέροντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά.
Ο Dijsselbloem ανέφερε ότι το Eurogroup ασχολήθηκε και με την γ’ αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι οι τεχνικές ομάδες των θεσμών είναι στην Ελλάδα, ότι εξετάζουν τα στοιχεία και προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση.
Όπως είπε, στόχος είναι η γ’ αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2017.
Ο Dijsselbloem είπε ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
«Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει αλλά να προστατευθεί η ανεξαρτησία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.
Εκφράσαμε σοβαρές ανησυχίες αλλά δεν ζητήσαμε καμία πολιτική παρέμβαση» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, τονίζοντας ότι από όλους διατυπώθηκαν σοβαρές ανησυχίες για τις διώξεις κατά του κ.Γεωργίου καθώς πρόκειται για ένα θέμα που επηρεάζει την εμπιστοσύνη.
Επιπλέον, ο Dijsselbloem υποστήριξε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της Eldorado στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία και η κατάσταση στην Ευρωζώνη, όπου η οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι για το πώς θα γίνει λιγότερο ευάλωτη και περισσότερο ανθεκτική, όπως και να ολοκληρωθεί η τραπεζική και νομισματική ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης