Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trudeau αναγνωρίζει την αποτυχία του Καναδά με τους αυτόχθονες στην ομιλία του στον ΟΗΕ

tags :
Ο Trudeau αναγνωρίζει την αποτυχία του Καναδά με τους αυτόχθονες στην ομιλία του στον ΟΗΕ
Μία έρευνα του Καναδά για αγνοούμενες και δολοφονημένες αυτόχθονες γυναίκες, έχει πληγεί από παραίτησεις και καταγγελίες και προχωρά πολύ αργά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau παραδέχθηκε στην ομιλία του στον ΟΗΕ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ότι χώρα του απέτυχε στην πολιτική της με τους αυτόχθονες πληθυσμούς και είπε ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και να επιτύχει τη συμφιλίωση.
Ο Trudeau χρησιμοποίησε την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να χαρακτηρίσει τη σκοτεινή ιστορία του αποικισμού του Καναδά ως «εξευτελισμό, παραμέληση και κακοποίηση» και υποσχέθηκε ότι θα κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τον πληθυσμό των 1.4 εκατομμυρίων αυτοχθόνων κατοίκων.
"Έχουμε δουλέψει σκληρά ... για να διορθώσουμε τις προηγούμενες αδικίες και να επιτύχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους αυτόχθονες πληθυσμούς στον Καναδά", ανέφερε.
"Αν και αυτό το μονοπάτι δεν έχει καταγραφεί, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε μία συμφιλίωση", πρόσθεσε αργότερα ο Trudeau.
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πολλοί λένε ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει τους αυτόχθονες Καναδούς, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 4% του πληθυσμού και αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και βίας και μικρότερο προσδόκιμο ζωής.
Μία έρευνα του Καναδά για αγνοούμενες και δολοφονημένες αυτόχθονες γυναίκες, έχει πληγεί από παραίτησεις και καταγγελίες και προχωρά πολύ αργά.
Πολλές αυτόχθονες κοινότητες δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και οι αυτοκτονίες μαστίζουν αρκετές απομονωμένες κοινότητες.
Αναγνώρισε την προσπάθεια του Καναδά ως τώρα να εξαναγκάσει την αφομοίωση μέσω οικιακής σχολικής εκπαίδευσης και άλλων καταπιεστικών πολιτικών ως μη αποτελεσματική και κάλεσε τους αυτόχθονες να αντιμετωπίσουν "την κληρονομιά της αποικιοκρατίας στον Καναδά".
Ο Trudeau υποσχέθηκε να προχωρήσει σε μια αναθεώρηση των ομοσπονδιακών νόμων και της πολιτικής και να υποστηρίξει την αυτόχθονη συμπεριφορά.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί χρησιμοποίησε τη διεθνή σκηνή για να συζητήσει ένα εγχώριο ζήτημα, ο Trudeau, δήλωσε ότι θέλει να τονίσει τι μπορεί να γίνει, χωρίς να θέλει να δείξει σε άλλους ηγέτες πώς να αντιμετωπίσουν τα λάθη τους.
"Αυτό είναι κάτι που είναι καθολικό και σημαντικό", δήλωσε ο Trudeau.
Ο Trudeau πρόσφατα ανασχημάτισε το υπουργικό συμβούλιο για να δώσει περισσότερη έμφαση στη βοήθεια των αυτοχθόνων ανθρώπων, χωρίζοντας το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αυτοχθόνων και Βόρειων Υποθέσεων σε δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης