Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το Facebook δίνει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο 3.000 ρωσικών διαφημίσεων - Ερευνάται η εμπλοκή της Μόσχας

tags :
FT: Το Facebook  δίνει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο 3.000 ρωσικών διαφημίσεων - Ερευνάται η εμπλοκή της Μόσχας
Ο Zuckerberg είπε ότι το Facebook έχει θέσει εννέα κανόνες για να αποτρέψει τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, για να παρεμβαίνουν στις εκλογές
Το Facebook δήλωσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ότι σχεδιάζει να αποκαλύψει σε επιτροπή έρευνας του Κογκρέσου, κάποιες από τις 3.000 πολιτικές διαφημίσεις που πιστεύεται ότι έτρεχαν από τη Ρωσία στην εφαρμογή του, τους μήνες πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016στις ΗΠΑ αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Ο Mark Zuckerberg, ο οποίος είχε πιεστεί να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη χρήση του Facebook για χειραγώγηση των εκλογών, δήλωσε σε μια ζωντανή εκπομπή στο Facebook ότι στηρίζει την έρευνα του Κογκρέσου.
Ο Zuckerberg είπε ότι το Facebook έχει θέσει εννέα κανόνες για να αποτρέψει τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, για να παρεμβαίνουν στις εκλογές.
Πριν από τις γερμανικές εκλογές, ο κ. Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook έλαβε μέτρα εναντίον "χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών" και συνεργάζεται με δημόσιους οργανισμούς για να μοιραστούν πρακτικές ασφαλείας με τους υποψηφίους και τα κόμματα.
Αλλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε βρει εκστρατεία εξωτερικών παρεμβολών παρόμοια με εκείνη που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ.
Είπε επίσης ότι το Facebook θα προσθέσει 250 άτομα με επίκεντρο την κυβερνοασφάλεια και θα διευρύνει τις συνεργασίες του με εκλογικές επιτροπές σε όλο τον κόσμο.
Σε μια σημαντική αλλαγή, το Facebook θα κάνει τις πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο πιο διαφανείς, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν ποιες διαφημίσεις τρέχουν σε σχέση με τις εκλογές, είπε.
Ο γενικός σύμβουλος του Facebook, Colin Stretch, δήλωσε σε ξεχωριστή δημοσίευση σε blog, ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν αποκαλύπτει το περιεχόμενο του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ότι η εταιρεία θέλει να βοηθήσει στην προστασία της ακεραιότητας των εκλογών στις ΗΠΑ.
"Πιστεύουμε ότι το κοινό αξίζει μια πλήρη καταγραφή για το τι συνέβη στις εκλογές του 2016", έγραψε ο Stretch.
Ο Mark Warner, ο Δημοκρατικός αντιπρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας και ένας κριτικός της αντιλαμβανόμενης αποχής του Facebook απέναντι στη Ρωσία, ανέφερε ότι η απόφαση του Facebook να απελευθερώσει τα στοιχεία για τις διαφημίσεις ήταν ένα "σημαντικό και απολύτως απαραίτητο πρώτο βήμα".
O εκπρόσωπος του Richard Burr, του Ρεπουμπλικανού προέδρου της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε ότι δεν είχε κανένα σχόλιο για την αλλαγή στάσης του Facebook.
Η επιτροπή διεξάγει έρευνα σχετικά με την εκλογική παρέμβαση της Ρωσίας παράλληλα με την έρευνα που διεξήγαγε ο Robert Mueller, ο ειδικός σύμβουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης