Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin: Δεν επιτρέπεται πλέον σε τράπεζες να συνεργάζονται και με τις ΗΠΑ και με τη Βόρεια Κορέα

Mnuchin:  Δεν επιτρέπεται πλέον σε τράπεζες να συνεργάζονται και με τις ΗΠΑ και με τη Βόρεια Κορέα
Τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πλέον ενημερωμένα ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να επιλέγουν να συνεργάζονται είτε με τις ΗΠΑ, είτε με τη Βόρεια Κορέα
Οι τράπεζες που πραγματοποιούν συναλλαγές στη Βόρεια Κορέα δεν θα επιτρέπεται να λειτουργούν εντός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσιγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ.
«Καμία τράπεζα σε καμία χώρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την καταστρεπτική συμπεριφορά του βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-Un», δήλωσε ο Mnuchin στους δημοσιογράφους.
«Τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πλέον ενημερωμένα ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να επιλέγουν να συνεργάζονται είτε με τις ΗΠΑ, είτε με τη Βόρεια Κορέα αλλά όχι και με τις δύο χώρες», ξεκαθάρισε.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε  ότι οι όποιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν με το νέο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Trump στοχεύουν σε μελλοντικές και όχι παρελθοντικές συμπεριφορές.
 
www.bankingnews.gr

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης