Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπάνα» 965 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη σουηδική Telia, για δωροδοκία στο Ουζμπεκιστάν

tags :
«Καμπάνα» 965 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη σουηδική Telia, για δωροδοκία στο Ουζμπεκιστάν
Το πρόστιμο έρχεται μία ημέρα μετά την είδηση πως και η Ericsson βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής Δικαιοσύνης
Το υψηλότατο τίμημα των 965 εκατ. δολαρίων θα κληθεί να καταβάλει η γιγαντιαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σουηδίας, μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία ύψους 330 εκατ. δολαρίων σε αξιωματούχους του Ουζμπεκιστάν, με σκοπό να κερδίσει επιπλέον επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα.
Η Telia Company θα καταβάλει το πρόστιμο στις αμερικανικές αρχές, οι οποίες και διαξήγαγαν την έρευνα.
Το ποσό είναι μικρότερο από το 1,5 δισ. δολάρια αναμενόταν.
Η «καμπάνα» έρχεται μία ημέρα μετά την είδηση πως και η Ericsson βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο έρευνας για καταβολή «μιζών» σε Αφρική και Ασία, με ορισμένους εξ' αυτών να αποτελούν τους εκλεκτούς του διευθύνοντα συμβούλου κ. Börje Ekholm.
Πρόκειται για τον Arun Bansal, επικεφαλής της εταιρείας σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, τη Nina MacPherson, επικεφαλής νομικού συμβούλου της Ericsson και τον Fredrik Jejdling, νεοδιορισθή επικεφαλής Δικτύων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερώτησαν τα τρία στελέχη την πιθανή συμμετοχή τους σε ένα ύποπτο σκάνδαλο διαφθοράς, όπου η Ericsson κατηγορείται για δήθεν δωροδοκία ή προσφορά “μίζας” στις επιχειρηματικές της συναλλαγές σε Ασία και Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης