Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναθεώρηση ΗΠΑ – ΕΕ της συνεργασίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

tags :
Αναθεώρηση ΗΠΑ – ΕΕ της συνεργασίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων
Από την έναρξη του προγράμματος, πάνω από 2.400 οργανώσεις έχουν προσχωρήσει στην Ασπίδα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Την εβδομάδα αυτή (18-22/9/17), αξιωματούχοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ, συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να πραγματοποιήσουν την πρώτη ετήσια αναθεώρηση στο Πλαίσιο Ασφαλείας Απορρήτου (ΠΑΑ) ΕΕ – ΗΠΑ που δημιουργήθηκε το 2016.
Αυτή η πρώτη ετήσια επισκόπηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το πλαίσιο και για τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ σε θέματα προστασίας δεδομένων.
Η Ασφάλεια Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έθεσε το πλαίσιο για την υπερατλαντική προστασία δεδομένων, εξασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες και οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας των δεδομένων για τους πολίτες της ΕΕ.
Από την έναρξη του προγράμματος, πάνω από 2.400 οργανώσεις έχουν προσχωρήσει στην Ασπίδα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ χαιρέτισαν τις πληροφορίες που συμμερίζονται οι συμμετέχοντες στο ΠΑΑ, σχετικά με τη συμμόρφωση με αυτό, καθώς και τις κοινωνικές ομάδες και τους ανεξάρτητους οργανισμούς.
Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι πληροφορίες, βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία αναθεώρησης και θα οδηγήσουν σε συνεχείς βελτιώσεις στη λειτουργία του προγράμματος.
Η αναθεώρηση εξέτασε όλες τις πτυχές της εφαρμογής της Ασπίδας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και εθνικών θεμάτων ασφαλείας, καθώς και ευρύτερες νομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν επίσης τις αντίστοιχες εργασίες τους για την υλοποίηση του προγράμματος κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου έτους, αναγνωρίζοντας την αξία της τακτικής επικοινωνίας μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μοιράζονται το ενδιαφέρον για την επιτυχία του ΠΑΑ και συνεχίζουν τη συνεργασία για να εξασφαλίσουν ότι θα λειτουργεί και θα εφαρμόζεται απρόσκοπτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης