Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

tags :
Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τις πολεμικές ασκήσεις Zapad-2017, τις οποίες ολοκλήρωσε η Ρωσία την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 201
Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία έναν από τους νεότερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο RS-24 που μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή, εκτοξεύθηκε από το Πλέτσεκ και έφθασε στην περιοχή της Κούρα.
"Όλες οι ... αποστολές έχουν ολοκληρωθεί πλήρως", δήλωσε το υπουργείο άμυνας.
Η απόσταση μεταξύ του Πλέτσεκ και της περιοχής δοκιμών Κούρα είναι πάνω από 5.000 μίλια.
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τις πολεμικές ασκήσεις Zapad-2017, τις οποίες ολοκλήρωσε η Ρωσία την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Ρωσία πυροδότησε από εδάφους άλλον έναν πύραυλο με "πειραματική κεφαλή", στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκτόξευση της Τετάρτης ήταν από μια κινητή μονάδα.
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία υπέγραψε τη Συνθήκη START με τις ΗΠΑ το 2010, η οποία περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν και οι δύο χώρες, η Μόσχα συνεχίζει να αυξάνει τα αποθέματα της, σύμφωνα με πηγές.
"Τα συνολικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ρωσία συνέχισε να αυξάνει τις αναπτυγμένες κεφαλές από το 2013 όταν έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των 1.400 κεφαλών.
Οι ρωσικοί στρατηγικοί εκτοξευτήρες φέρουν πλέον 396 πυρομαχικά", δήλωσε το 2016 ο Hans M. Kristensen, του προγράμματος πυρηνικής πληροφόρησης της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης